Coronavirus - COVID 19
România în stare de urgență
-
confirmate
-
vindecate
-
decese
Sună-ne (Luni - Vineri, 09:00 - 18:00) sau scrie-ne la numărul 0772.264.642
sau la adresa de e-mail [email protected]

Cugetări profunde ale șefului IGSU, după demisie

[] []

23 ian 2014 / 14:49
colonel_Ion_Burlui_sef_ISU_Suceava_01_e80aef7281
colonel_Ion_Burlui_sef_ISU_Suceava_01_e80aef7281

Fostul șef al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, Ion Burlui, și-a dat demisia de onoare, după operațiunea de salvare a victimelor accidentului aviatic din Munții Apuseni. I-a fost semnată, miercuri, de Radu Stroe. 

"Iarna nu-i ca vara, şi la munte nu este ca la câmpie"

Explicația lui Ion Burlui este aiuritoare. El a precizat: "Consider că din punct de vedere operaţional structurile proprii şi-au făcut datoria potrivit competenţelor, în condiţiile date, dar aşa cum iarna nu-i ca vara, şi la munte nu este ca la câmpie. Oamenii care au intervenit în munţi sunt aceiaşi care intervin în toate situaţiile, riscându-şi viaţa pentru a o salva pe a altora", scrie Jurnalul.

"Acasă la tine găseşti un lucru chiar dacă este noapte"

Despre intervenția localnicilor, fostul șef al IGSU a spus: "Că au ajuns primii la locul accidentului localnicii, este foarte bine. Le mulţumesc în modul cel mai sincer. Dar acasă la tine găseşti un lucru chiar dacă este noapte, fiindcă ştii traseul şi unde l-ai pus. Salvatorii sunt cei care au ştiut muntele, au mers vara, dar şi iarna pe el, fără a vorbi despre distanţele de unde s-au deplasat forţele de intervenţie".

Despre remușcări, Burlui a precizat: "Da, dar am aceleaşi remuşcări pentru toate victimele produse pe timpul situaţiilor de urgenţă: şi cei şase oameni căzuţi în canalul Dunăre-Marea Neagră acum câteva zile, dar şi colegul nostru înghiţit de malul de pământ la Feteşti. Ar fi bine dacă i-am putea salva pe toţi".

Ion Burlui a precizat că s-a încercat interpretarea politică a unei misiuni operative.

"Şi copiii fac greşeli în faţa părinţilor, dar aceştia nu-i omoară…"

Despre greșeli, fostul șef al IGSU a declarat că "Şi copiii fac greşeli în faţa părinţilor, dar aceştia nu-i omoară, fiindcă printre altele nu au drept de viaţă şi de moarte asupra lor. Pompierul este copilul acestui popor. Pe copilul tău nu poţi să-l faci «vierme» şi «incompetent» de faţă cu tot satul, în condiţiile în care îşi sacrifică timpul, familia, viaţa pentru binele tău şi îţi place să te lauzi şi să te asociezi cu el când ia note bune".

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


dcn.n-nxt.22