Chirieac: Traian Băsescu nu se va întâlni cu Elan Schwartzenberg

elan israel
elan israel

Apariția lui  Elan Schwartzenberg în preajma delegației lui Traian Băsescu în Israel a produs senzație. Analistul Bogdan Chirieac este de părere că domnul  Schwartzenberg poate are ceva de spus în legătură cu dispariția lui Codruț Marta. Elan Schwartzenberg este acuzat de DNA ca ar fi coordonat activitatea infracţională a mai multor persoane apropiate lui prin realizarea unor operaţiuni financiare ilegale. Procurorii au vrut să îi aducă la cunoştinţă acuzaţiile însă omul de afaceri a fost de negăsit până în acest moment.

 "După scandalul care a fost cu domnul Blejnar, cu Codruț Marta despre care unii spun că este mort, probabil că domnul  Schwartzenberg știe niște lucruri pe care vrea să le facă cunoscute domnului Băsescu", a declarat Chirieac la RTV.

Întrebat  de ce autoritățile nu au reușit să afle unde era până acum  Schwartzenberg, Chirieac a declarat că: "Asta cu autoritățile este o poveste veche. Când autoritățile vor să dea de cineva îl aduce de la capătul lumii, așa cum s-a întâmplat cu părintele FNI, Nicolae Popa, sau cu Ioana Maria Vlas sau cu Mihai Necolaiciuc".

Despre o posibilă întâlnire între Schwartzenberg și Traian Băsescu, analistul Bogdan Chirieac este de părere că acest lucru nu va avea loc. "Nu cred că în acest caz domnul Băsescu se va întâlni, oficial nu se poate întâlni acolo cu domnul  Schwartzenberg. Cred că dacă domnul  Schwartzenberg, dacă are ceva de spus, ar trebui să adopte calea cea mai simplă a celor care au ceva de spus: să contacteze presa și să dea interviuri", a mai spus Chirieac.

Motivul pentru care  Schwartzenberg dorește să ia legătura cu Traian Băsescu se poate doar intui "în contextul în care domnia sa face obiectul unor anchete penale și nu mai vrea să vină în țară, bănuiesc că are lucruri de spus. O fi vrut să-l lămurească pe domnul președinte că nu este vinovat în cazul dispariției domnului Marta. Dar asta nu este o premieră. În timpul vizitei în Israel a domnului Năstase în 2000-2004 s-a lipit de delegația oamenilor de afaceri Sorin Beraru, căutat de Interpol la vremea respectivă. Statul român nu va reuși extrădarea lui  Schwartzenberg, deoarece statul israelian nu-și extrădează prin lege cetățenii", a spus și Victor Ciutacu.

Omul de afaceri Elan Schwartzenberg este acuzat de DNA pentru spălare de bani şi înşelăciune, în dosarul dispariţiei lui Codruţ Marta, în care se verifică şi spălarea a milioane de euro la Realitatea Media.

 Elan Schwartzenberg este acuzat de DNA ca ar fi coordonat activitatea infracţională a mai multor persoane apropiate lui prin realizarea unor operaţiuni financiare ilegale. Procurorii au vrut să îi aducă la cunoştinţă acuzaţiile însă omul de afaceri este de negăsit.

Printre învinuiţi se numără iubita lui Elan Schwartzenberg, Monica Hoffman, fratele acestuia, Fabian Schwartzenberg, şi Maricel Păcuraru.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel