CEDO închide definitiv cazul Cameliei Bogdan. Ultima sa cerere a fost respinsă

Judecătoarea Camelia Bogdan
Judecătoarea Camelia Bogdan

Camelia Bogdan, judecătorul exclus de două ori din magistratură, se declară „dezamăgită” de decizia judecătorilor CEDO, în cazul „Camelia Bogdan vs. România”.Camelia Bogdan și-a exprimat nemulțumirea la o conferință ținută în 14 aprilie peste Ocean. 

Pronunțată în toamna anului trecut, hotărârea CEDO este acum definitivă, după ce Marea Cameră i-a respins plângerea Cameliei Bogdan.

Acum, Camelia Bogdan a lansat mai multe acuzații la adresa judecătorilor CEDO, despre care spune că nu au înțeles adevărata „miză” a cererii sale.

Dezvăluirea a fost făcută de Grupul de Investigații Politice, condus de Mugur Ciuvică, care prezintă o înregistrare cu Camelia Bogdan, din 14 aprilie, de la o conferință susținută în SUA.

„Am fost extrem de dezamăgită de decizia în cazul meu „Camelia Bogdan vs România”. Pentru că am avut impresia că CEDO nu a înțeles care era miza. (...) Am încercat să înaintez cazul meu la Marea Cameră a CEDO. Din păcate, avocatul meu nu a considerat că e de competența Marii Camere. Dar CEDO mi-a răspuns, chiar dacă am primit întreaga documentație prin poștă, pentru că avocatul meu nu a vrut să facă această solicitare, a trebuit să cer Marii Camere a CEDO să răspundă. Pentru că e o problemă de importanță generală: dreptul unui judecător de a preda, de a disemina bunele practice și de a fi exclus doar dacă acuzațiile la adresa sa sunt unele grave, nu pentru că a predat anti-corupție. Dar CEDO a refuzat să analizeze această plângere a mea. Sunt foarte afectată”, a afirmat Camelia Bogdan.

La momentul pronunțării deciziei, deși judecătorii respinseseră marea majoritate a capetelor de cerere formulate, Camelia Bogdan și-a susținut victoria. De fapt, CEDO a decis că singurul drept încălcat în cazul respectiv a fost imposibilitatea Cameliei Bogdan de a contesta suspendarea din funcție, în perioada în care a fost judecată contestația depusă la sancțiunea CSM, de excludere din magistratură.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel