Cea mai mare icoană cu Adormirea Maicii Domnului din Bucureşti, adusă la sfinţirea bisericii din Vatra Luminoasă

Duminică, începând cu orele 9,00, preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, va sfinţi Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din cartierul bucureştean Vatra Luminoasă.

www.dcnews.ro

Potrivit tradiţiei creştine, vor fi împărţite peste 10.000 de bucăţi de pânză sfinţită special, folosită la târnosirea noului lăcaş de cult, tuturor enoriaşilor care vor să fie protejaţi de Dumnezeu şi ocrotiţi de boli. Preţioasa pânză este sfinţită în cadrul unei slujbe religioase speciale pe parcursul căreia preoţii o îmbibă cu agheasmă mare de la Bobotează, ceară de albine şi miresme binefăcătoare, au transmis reprezentanţii Primăriei Sectorului 2.

Cei 10.000 de credincioşi care sunt aşteptaţi la slujba de sfinţire a lăcaşului de cult, vor putea urmări evenimentul pe trei ecrane de câte 36 de metri pătraţi fiecare.

“De asemenea, după terminarea serviciului religios oficiat de soborul de preoţi, condus de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, se va permite miilor de enoriaşi trecerea prin sfântul altar, chiar şi a femeilor, acesta fiind singurul moment când normele bisericeşti încuviinţează accesul lor în acest spaţiu al sfinţeniei.iresme binefăcătoare”, au anunţat reprezentanţii administraţiei Sectorului 2.

Peretele amplasat deasupra corului bisericesc este acoperit de  cea mai mare pictură cu Adormirea Maicii Domnului din bisericile Capitalei, având suprafaţa de 80 de metri pătraţi.

Parohia „Vatra Luminoasă” a fost înfiinţată în anul 2003, iar piatra de temelie a fost aşezată în anul 2004, iar în cadrul acestui lăcaș se  desfăşoară o serie de activităţi sociale. În apropiere funcţionează un Centru educaţional pentru copii cu vârste între 8 şi 14 ani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel