Casa Albă condamnă atacurile asupra Israelului şi îndeamnă la coexistenţă în Ierusalim

Casa Albă critică atacurile 'incredibil de periculoase' ale lui Musk la adresa lui Fauci - memă virală
Casa Albă critică atacurile 'incredibil de periculoase' ale lui Musk la adresa lui Fauci - memă virală

Casa Albă a declarat marţi că Israelul are dreptul legitim de a se apăra de atacurile cu rachete din partea Hamas, afirmând în acelaşi timp că Ierusalimul 'trebuie să fie un loc al coexistenţei', informează Reuters.

Violenţele au izbucnit vinerea trecută la Moscheea Al-Aqsa din Ierusalim, pe fondul furiei în creştere a palestinienilor, confruntaţi cu riscul evacuării din locuinţele revendicate de coloniştii evrei. Ciocnirile au escaladat luni.

Purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki, şi-a început informarea zilnică cu o declaraţie despre această situaţie tensionată din Orientul Mijlociu, menţionând că preşedintele Joe Biden tocmai a primit o actualizare de la echipa sa de securitate naţională, principalul său obiectiv fiind dezescaladarea.

Psaki a spus că Statele Unite condamnă atacurile cu rachete din partea Hamas şi a altor grupuri, inclusiv atacurile asupra Ierusalimului, iar sprijinul lui Joe Biden pentru 'securitatea Israelului, pentru dreptul său legitim de a se apăra şi a-şi apăra poporul este unul fundamental şi nu se va clătina niciodată'.

'Ierusalimul, un oraş de o asemenea importanţă pentru credincioşi din întreaga lume, trebuie să fie un loc de coexistenţei', a declarat purtătoarea de cuvânt a Casei Albe. 

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="en" dir="ltr">VIDEO????: 45 min ago, rockets over Holon, 3km south of Tel Aviv<a href="https://twitter.com/hashtag/IsraelUnderFire?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw">#IsraelUnderFire</a> <a href="https://t.co/LvIkkqcVj2">pic.twitter.com/LvIkkqcVj2</a></p>&mdash; David Saranga (@DavidSaranga) <a href="https://twitter.com/DavidSaranga/status/1392193527149383685?ref_src=twsrc%5Etfw">May 11, 2021</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

Autorităţile israeliene au suspendat marţi seara zborurile către Aeroportul Internaţional Ben-Gurion din Tel Aviv ca urmare a unui intens atac cu rachete lansate din Fâşia Gaza de către islamişti ai Hamas spre metropola israeliană, relatează AFP.

Autorităţile israeliene au suspendat marţi seara zborurile către Aeroportul Internaţional Ben-Gurion din Tel Aviv ca urmare a unui intens atac cu rachete lansate din Fâşia Gaza de către islamişti ai Hamas spre metropola israeliană, relatează AFP. 'În cursul atacurilor intense (...), au fost oprite decolările pentru a proteja cerul ţării', a declarat pentru AFP Ofer Lefler, purtătorul de cuvânt al aviaţiei civile israeliene.

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="en" dir="ltr">RAW FOOTAGE: This is the moment the Iron Dome intercepted a barrage of rockets over Tel Aviv and central Israel. <a href="https://t.co/8jl8OTgWCl">pic.twitter.com/8jl8OTgWCl</a></p>&mdash; Israel Defense Forces (@IDF) <a href="https://twitter.com/IDF/status/1392184942801653775?ref_src=twsrc%5Etfw">May 11, 2021</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel