EXCLUSIV  Bulai, exemplu despre România, după cazul Mailat: Reacţie demenţială! O ţară normală la cap are alte interese

Sociologul Alfred Bulai a comentat modul în care au reacţionat autorităţile din România în cazul Mailat.

Alfred Bulai a atras atenţia asupra modului în care statul român a reacţionat în cazul Mailat - un român condamnat în Italia pentru crimă. Sociologul spune că acesta este un exemplu despre cum statul român în loc să-şi apere propriii cetăţeni, se grăbeşte să-şi prezinte scuze chiar înainte ca justiţia să demonstreze dacă persoana respectivă a comis sau nu fapta de care este acuzată.

„Că suntem primii în rău (n.r. – despre percepţia cum că românii ar fi în topul infracţionalităţii, în comparaţie cu cei de alte naţionalităţi; cazul a provocat furie în Italia şi chiar a dus la tensionarea relaţiilor dintre România şi Italia), nu e chiar aşa. Dacă studiezi infracţionalitatea din Europa, o să vedem că sunt foarte multe populaţii pe locul întâi, că au şi ei infractorii lor. Însă e un filtru pe care noi îl inducem, pentru că ne place să ne scuzăm.

Am studiat cazul Mailat (n.r. - Romulus Mailat a fost condamnat la închisoare pe viaţă în Italia pentru uciderea Giovannei Reggiani, agresată în octombrie 2007). Prima ştire a serii – era campanie electorală în Italia, să nu uităm, şi erau mai înflăcăraţi – şi prima chestie au spus că au omorât-o unul Mailat – nu era încă prins, era doar o ştire. Reacţia autorităţilor de la noi a fost absolut demenţială: prima chestie, ne-am cerut scuze. Ca şi cum în Italia nu se întâmplase vreo crimă vreodată. O ţară îşi cere scuze că a fost omorâtă o persoană... Au venit oamenii, au depus flori... El nici măcar nu fusese acuzat oficial şi noi ne ceream scuze. (...)

O ţară normală la cap are interese, iar interesul tău este să nu fii vinovat de ceva... plus că e un caz particular; ce, acum dacă vine un olandez pe aici şi omoară pe cineva, îşi cere Olanda scuze? Sarcina ta este să aperi cetăţeanul român, chiar şi dacă e infractor, în altă ţară, ca şi un avocat”, a comenta Alfred Bulai la emisiunea "Nod în papură".

VIDEO: 

Alfred Bulai: Elitele sunt nemulțumite de România

Sociologul Alfred Bulai a vorbit la emisiunea "Nod în Papură" de la DC News TV despre cum "elitele sunt nemulțumite de România în mai mare măsură decât masele largi". 

"Elitele sunt nemulțumite de România în mai mare măsură decât masele largi. Elitele chiar culturale sunt nemulțumite de România, alea politice nici nu mai zic...", a spus sociologul.

În continuare, Alfred Bulai a povestit că a aflat de la cineva care a fost la Washington, "la o întâlnire de asta româno-americană" că "toți românii au vorbit de rău România". "Eram siderat... am avut impresia că asta se dorește acolo.", a precizat el. 

"Acest gen de comportament e general, e mai vechi, nu a fost creat acum. Din păcate, acum, elita nemulțumită că trăiește în România acuză populația, ceea ce e cu totul și cu totul sinistru.", a mai spus Alfred Bulai. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel