BNR lansează o nouă monedă

BNR lansează o monedă de argint cu ocazia aniversării  a 150 de ani de la naşterea lui George Coşbuc. Tirajul pentru această emisiune este de 200 monede din argint.

Banca Naţională a României a lansat în circuitul numismatic o monedă din argint dedicată împlinirii a 150 de ani de la naşterea poetului George Coşbuc, care poate fi cumpărată de la sucursalele regionale ale băncii centrale la un preţ de 432 de lei.

Moneda are o valoare nominală de 10 de lei, un diametru de 37 de milimetri şi greutatea de 31,103 grame. Tirajul emisiunii este de 200 de exemplare.

"Aversul monedei redă o compoziţie inspirată din lirica lui George Coşbuc, anul de emisiune „2016", stema României, inscripţia „ROMANIA" şi valoarea nominală „10 LEI"", precizează BNR.

Pe revers se află portretul şi semnătura lui George Coşbuc, o imagine ce ilustrează poezia "Iarna pe uliţă" şi anul naşterii poetului - 1866. Potrivit BNR, moneda din argint are un preţ de 360 lei, fără TVA (432 lei cu TVA), iar vânzarea se realizează prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale.

Caracteristicile monedei sunt următoarele:

Valoare nominală: 10 lei
Metal: argint
Titlu: 999‰
Formă: rotundă
Diametru: 37 mm
Greutate: 31,103 g
Calitate: proof
Cant: zimțat
Aversul Aversul monedei redă o compoziție inspirată din lirica lui George Coșbuc, anul de emisiune „2016", stema României, inscripţia „ROMANIA" și valoarea nominală „10 LEI".

Reversul monedei prezintă portretul și semnătura lui George Coșbuc, o imagine ce ilustrează poezia acestuia, Iarna pe uliță, și anul nașterii poetului ,,1866".

Monedele din argint, ambalate în capsule de metacrilat transparent vor fi însoţite de broşuri de prezentare redactate în limbile română, engleză şi franceză. Broşurile includ certificatul de autenticitate al emisiunii, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului BNR şi casierului central.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel