Alexandra Marcu, gest impresionant de 1 decembrie. Ce va face cu steagul României

1 Decembrie, celebrat în lume. Program special la Expo 2020 Dubai și defilare cu costume tradiţionale româneşti în Cuba
1 Decembrie, celebrat în lume. Program special la Expo 2020 Dubai și defilare cu costume tradiţionale româneşti în Cuba

Alpinista Alexandra Marcu, cunoscută pentru faptul că a cucerit şase dintre cei mai înalţi vulcani ai lumii, va pleca vineri într-o nouă expediţie în care şi-a propus, împreună cu tatăl său, Dan Marcu, să ajungă pe vârful Margherita (5.109 m), al treilea ca altitudine de pe continentul african şi cel mai înalt din Uganda.

Cei doi alpinişti din Deva şi-au propus să cucerească acest vârf din Munţii Rwenzori sau Munţii Lunii chiar de Ziua Naţională a României, 1 Decembrie, pentru îndeplinirea la timp a acestui obiectiv ei fiind condiţionaţi de trecerea mai multor obstacole care încep cu traversarea unor zone mlăştinoase şi până la escaladarea unui gheţar.

O experienţă destul de interesantă

"Vom trece prin mai multe etape ale acestei expediţii care se anunţă extrem de provocatoare. Ne vom confrunta cu jungla, cu o zonă de mlaştină şi apoi vom ajunge până sus, pe un gheţar. Mi se pare foarte interesant, pentru că, până la această expediţie, nu am întâlnit o zonă de mlaştină. Cred că va fi o experienţă destul de interesantă pentru că, pe lângă bocancii de munte, va trebui să ne luăm şi cizme de cauciuc pentru a putea traversa mlaştina", a declarat, joi, pentru AGERPRES, Alexandra Marcu.

Antrenamentele pentru această expediţie au fost destul de dure şi s-au desfăşurat pe tot parcursul acestui an. Cei doi alpinişti au dus în spate un rucsac de cel puţin 10 kilograme pe distanţe lungi în relief accidentat.

Rwenzori, un munte celebru în lume

"Rwenzori este un munte celebru în lume, pe care foarte multe cluburi alpine şi-l doresc să-l aibă în panoplia cu expediţii reuşite. Noi ne dorim să ajungem în vârf chiar pe 1 Decembrie, pentru că ne-am propus să ridicăm acolo steagul României, la 100 de ani de la Marea Unire", a menţionat Dan Marcu.

Munţii Rwenzori sau Munţii Lunii, după cum au fost menţionaţi de geograful Ptolemeu - care preciza că sunt mereu acoperiţi cu zăpadă - se află în Africa Ecuatorială, între Uganda şi Congo. Cu toate că sunt situaţi la numai 48 de km de Ecuator, cele mai înalte vârfuri ale acestui masiv montan sunt acoperite de zăpadă, în permanenţă. Din acest masiv, Margherita Peak este cel mai înalt vârf din Uganda şi este învăluit de nori o mare parte din an.

Expediţia celor doi temerari din Deva este susţinută de Consiliul Judeţean Hunedoara şi se va încheia după nouă zile.

Cine este Alexandra Marcu

Alexandra Marcu este vicepreşedinte al Clubului de alpinism Evoluţii şi a fost desemnată în anul 2016 "Ambasador al turismului românesc" de către Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc.

În ianuarie 2015, ea reuşea să cucerească, la numai 17 ani, cel mai înalt vulcan din lume, Ojos del Salado (6.893 metri), fiind astfel cea de-a treia femeie din lume care reuşeşte să escaladeze cu succes acest vulcan din Chile.

Alexandra Marcu este şi cel mai tânăr alpinist din Europa care a urcat pe vulcanul Pico de Orizaba (5636 m), din Mexic, şi cel mai tânăr român care a escaladat masivul Kazbek, din Georgia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel