Urmărește emisiunea live


Alegeri parlamentare: Laszlo Tokes: Nu există democrație în microsocietatea maghiară

Preşedintele CNMT, europarlamentarul Tokes Laszlo, a declarat joi că 'nu există democraţie în microsocietatea maghiară', afirmând că la alegerile parlamentare 'singura posibilitate pentru maghiari este votarea candidaţilor UDMR'.

Bilanţul celor 27 de ani de la revoluţie este foarte negativ, mai ales din punct de vedere al comunităţii maghiare. Vedeţi unde am ajuns, că după aproape 30 de ani s-a produs sistemul unipartinic maghiar, versiunea maghiară a unipartidismului comunist, şi alegătorii maghiari nu au de ales.

Singura alternativă, singura posibilitate pentru maghiari este votarea candidaţilor UDMR. Se reproduce situaţia comunistă din trecut. Invidiez alegătorii români, care în împrejurările unei democraţii contradictorii totuşi au posibilitatea să aleagă dintre candidaţii mai multor partide. Pur şi simplu nu există democraţie în microsocietatea maghiară. Se pune întrebarea pe cine să votăm, mai ales că pe lista candidaţilor maghiari sunt foarte multe nume compromise, candidaţi corupţi care au trădat cauza autonomiei, punctul principal al programei UDMR, şi al maghiarilor, în general, a declarat, în conferinţă de presă, Tokes Laszlo.

La Bihor, situație compromisă 

El s-a referit la 'situaţia specifică negativă în judeţul Bihor, unde pe locurile I şi II pe lista UDMR la Camera Deputaţilor figurează nume compromise, cu fapte de corupţie'.

'Acestea sunt probleme de conştiinţă ale alegătorilor maghiari. Sunt şi alte cazuri în întreaga ţară. Cred că şi pe listele de români sunt candidaţi corupţi, dar situaţia specifică a maghiarilor este cu mult mai grea', a spus Tokes.

El susţine că ar vota listele Uniunii, 'dacă în UDMR ar avea loc o transformare adevărată şi morală, politică'.

'Şi eu, ca alegător maghiar, sunt gata să votez listele UDMR şi cred că toţi maghiarii ar proceda la fel dacă în UDMR ar avea loc o transformare adevărată şi morală, politică, o epurare în cadrul UDMR, dar nicidecum nu este îngăduit să ne impună prin sistemul vot pe liste astfel de candidaţi,' a declarat Tokes Laszlo.

Europarlamentarul a afirmat că în mod sigur se va duce la vot, pentru că este 'un drept cetăţenesc pe care trebuie să-l cinstim', notează Agerpres. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel