15 poliţişti şi vameşi de la Siret, arestaţi preventiv de Curtea de Apel Bucureşti

vamesi siret
vamesi siret

Curtea de Apel Bucureşti a decis, vineri dimineaţă, arestarea preventivă a 15 poliţişti de frontieră şi vameşi, reţinuţi în cursul nopţii de procurorii anticorupţie în cazul de corupţie de la Punctul de Trecere a Frontierei Siret. Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs.

Potrivit unor surse judiciare, în cursul zilei de vineri, procurorii ar urma să decidă, la finalul audierilor, dacă vor înainta instanţei de judecată propuneri de arestare preventivă şi pentru celelalte persoane acuzate de corupţie şi contrabandă cu ţigări, informează Agerpres.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au început joi audierea persoanelor implicate în acest caz, declaraţiile în faţa anchetatorilor durând toată noaptea. Între timp, au mai fost reţinuţi şi alţi poliţişti şi vameşi, însă audierea persoanelor acuzate de corupţie la Vama Siret continuă şi vineri dimineaţa.

Peste 60 de poliţişti de frontieră şi vameşi, ridicaţi de la Punctul de Trecere a Frontierei Siret, pentru fapte de corupţie şi contrabandă cu ţigări, au fost aduşi pentru audieri, joi, la sediul DNA din Bucureşti. Procurorii DNA şi ofiţerii de la Direcţia Generală Anticorupţie (DGA) au declanşat o amplă operaţiune, joi dimineaţă, fiind efectuate câteva zeci de percheziţii în judeţul Suceava, la domiciliile vameşilor, dar şi la sediul PTF Siret. Ancheta procurorilor vizează peste 70 de poliţişti de frontieră şi vameşi.

Potrivit unui comunicat al MAI transmis joi, în cadrul Strategiei naţionale de combatere a faptelor de corupţie, Ministerul Administraţiei şi Internelor desfăşoară o serie de acţiuni punctuale menite să ducă la securizarea frontierelor. „Acţiunea, desfăşurată de structurile specializate ale MAI, sub coordonarea procurorilor DNA, în zona Punctului de Trecere a Frontierei Siret, face parte din planul de măsuri dispus la nivelul Ministerului Administraţiei şi Internelor pentru eficientizarea acţiunilor de prevenire şi combatere a faptelor de corupţie în rândul personalului. Acţiunea comună a fost demarată în urmă cu mai mult timp, fiind angrenate efective ale Direcţiei Generale Anticorupţie, Poliţiei Române, Jandarmeriei Române, Poliţiei de Frontieră Române, cu sprijinul informativ al Serviciului Român de Informaţii“, se arată în comunicat.

Citeşte şi:

Comisarul-şef Aurel Anea, unul dintre cei vizaţi în ancheta de la vama Siret

Suceava: 77 de poliţişti şi lucrători vamali de la PTF Siret, reţinuţi pentru trafic de ţigări

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel