Românii plecați la muncă în străinătate, obligați să plătească CAS

Vești proaste pentru românii plecați la muncă în străinătate. Potrivit noului Cod Fiscal, personele fizice rezidente în România ce nu realizează venituri, nu vor mai fi scutite de plata contribuției de sănătate prin efectul legii și nici nu vor fi coasigurate prin intermediul unei persoane ce deja contribuie la sistemul de sănătate.

Astfel, cetățenii români ce-și desfășoară activitatea în străinătate, fără să renunțe la rezidența fiscală din România, ce nu pot proba deținerea unei asigurări de sănătate emise de autoritățile din alte state member vor trebui să achite contribuția CAS integral.

Mai mult de atât, absolut toți românii din străinătate sunt obligați, în conformitate cu noile modificări ale Codului Fiscal, să achite o contribuţie în cuantum de 5,5% din salariul minim valabil în anul respectiv (2016).

[citeste si]

De asemenea, aceștia vor fi obligați să se declare la ANAF pentru a fi luaţi în evidenţă, în termen de 15 zile de la data când nu realizează venituri, conform art. 180 din noul Cod fiscal. Plata contribuţiei se poate face trimestrial, în data de 25 a ultimei luni din trimestrul respectiv. În caz contrar, aceștia vor suporta rigorile legii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel