Alarmant! Românii consumă circa 12 kilograme de heroină pe zi

droguri
droguri

România a devenit rapid un consumator de heroină comparabil cu statele europene occidentale iar datele furnizate de Comitetul Internaţional Antidrog şi pentru Drepturile Omului din România (CIADO) sunt înfricoţătoare: în acest moment avem 600.000 de consumatori care cumpără zilnic aproximativ 14 kilograme de stupefiante, în afară de etnobotanice.

Înainte ca CIADO să-şi suspende activitatea au emis  o avertizare Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, conform căreia situaţia consumului de droguri din România riscă să scape de sub control. CIADO susţine că numărul consumatorilor de substanţe halucinogene a ajuns în acest moment la 600.000, adică 3% din populaţia ţării, şi este în crestere în fiecare lună!

"CIADO si-a suspendat activitatea din lipsa de finantare. Pentru a avea un tablou de ansamblu, trebuie spus ca ANA primeste anual, pentru combaterea drogurilor, 658 de euro pentru fiecare județ, iar Ministerul de Interne a primit, tot pentru combatere, 80.000 de euro pentru o perioada de patru ani. Sumele sunt infime, activitatea de prevenire fiind redusa astfel aproape la zero. De ce? Eu cred ca cineva din clasa politica are interese mari in zona consumului de droguri din tara noastra. Tocmai de aceea ne-am adresat Consiliului Suprem de Aparare a Tarii", a declarat, conform Libertatea.ro, Gigel Lazar, presedintele CIADO.

România  "înghite" aproximativ 14 kilograme de droguri pe zi, dintre care 12 kilograme doar heroină. O cifră foarte mare, comparativ cu anul 2001 când consumul de droguri era de 4 kg pe zi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel