Mihnea, cancer al sângelui. Cabral, apel disperat: Durerea piticului mi-a tăiat răsuflarea. Am plâns

Mihnea este un băiețel de trei ani și două luni, bolnav de leucemie acută limfoblastică de tip L1 cu precursor B, o formă gravă de cancer al sângelui. 

În luna august, după o zi la grădiniță, Mihnea s-a întors cu febră și dureri în gât. Doctorul i-a prescris antibiotic și antitermice. A doua zi era palid. Analizele amănunțite i-au dezvăluit mamei lui Mihnea că fiul său are o boală cruntă: leucemie acută limfoblastică de tip L1 cu precursor B.  Mihnea şi mama lui s-au mutat în spital. Copilul, de doar trei ani, a început tratamentul agresiv cu citostatice, pentru ca boala să intre în remisie.

"Citostaticele și toată medicația m-au marcat psihic teribil. Nu mai vreau să vorbesc, de două luni de zile nu mai vorbesc nici cu mama, nici cu alţii. Stau numai cu frica hemogramelor, a puncţiilor medulare şi lombare. Multe zile și nopți am avut crize abdominale și am plâns încontinuu, cu rare pauze de somn. Sunt două luni de când nu am mai ieşit afară. Două luni de când lumea mamei mele s-a prăbuşit...", descriu părinţii copilului sentimentele lui.  

Mihnea are nevoie de aproximativ 54.000 euro pentru a se opera la o clinică din Italia. Familia lui a reuşit să strângă 23.000 euro.

Plângi

Cabral a făcut un apel, pe blogul său, pentru viața lui Mihnea: "Mi-e frică. Doamne, cât mi-e de frică de ziua de mâine! Și nu mi-e frică de foame, că-s în putere și ceva tot s-o găsi de muncă și de mâncare. Și nu mi-e frică de frig, că ceva de învelit s-o găsi. Mi-e frică, Doamne, să nu-mi dai așa povară, că nu știu dacă o voi putea duce…  Azi noapte am plâns. M-am uitat la copilul ăsta și am plâns. Nu mint, nu exagerez, nu povestesc prostii… mi-am auzit lacrimile căzând pe niște hârtii de le țin de câteva zile pe birou, în timp ce mi-a stat răsuflarea privind la durerea piticului. Știu că sunt șanse mari să plângi și tu acum. Oricât ești de tare și de nesimțitor… n-ai cum altfel. Ți se umplu ochii de lacrimi. Și plângi. Nu mai spun vorbe. Printr-o simplă imagine ți-a spus el totul. Mihnea nu mai merge, nu mai vorbeste si abia daca mai mananca. Plange non-stop, spre disperarea parintilor lui. O salvare ar putea fi clinica San Matteo din Pavia, una dintre cele mai bune clinici din lume specializate pe oncologie pediatrica. Pentru asta se strâng banii. Te rog, să ne grăbim. Mihnea are nevoie de asta, se simte foarte rău". 

Alerg pentru Mihnea

Alex Mihai, autor al blogului Cel Mai Bun Tată, organizează, în 16 noiembrie, în Parcul Herăstrău, evenimentul Alerg pentru Mihnea. El îi va dona lui Mihnea 1000 de lei: 10 ture alergate de Herăstrau, fiecare în valoare de 100 de lei. Din cele 10 ture donate, Alex Mihai va alerga două ture. Restul turelor de parc vor fi alergate de voluntari. Cei care vor să-l ajute pe Mihnea o pot face în mai multe moduri: pot alerga una din turele rămase, pot să doneze una sau mai multe ture alergate în Herăstrău, iar Alex Mihai se va asigura că vor fi oameni care să alerge acele ture sau pot să doneze, pur și simplu, bani. Evenimentul are și pagină de Facebook

Donaţii pentru Mihnea se pot face în următoarele conturi:

Cont Lei :
RO57BRDE360SV82063513600
Cont Euro :
RO04BRDE360SV82063603600
Titular: CARMEN CRISTINA MOLDOVAN
Banca: Banca Romana de Dezvoltare
Cod BIC/SWIFT : BRDEROBU

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel