Merkel, lovită de blestemul Traian Băsescu. Un referendum la alegerile de land, în Germania

Canceralul Germaniei, Angela Merkel a fost absentă de la mitingul electoral al unui partid din coaliția aflată la guvernare. Ba mai mult, Merkel nici nu a fost invitată.

Merkel a condus guvernele din Germania de mai bine de un deceniu. Din alianța de guvernare a făcut parte Uniunea Social-Creștină, un partid regional, din familia popularilor europeni.

Deși guvernează împreună cu creștin-democrații dnei Merkel,  CSU încearcă să se disocieze de cancelar, susținându-l la conducere pe omul care a fost cel mai dur critic al lui Merkel atunci când a acceptat refugiații în Germania, Horst Seehofer, scrie telegraph.co.uk.

La mitingul organizat în orașul Halle, oamenii au arătat o atitudine ostilă față de Merkel, criticând atitudinea ei față de valul de imigranți ce vor intra în Germania.

Situația cancelarului Germaniei poate fi asemănată cu cea pe care o avea Traian Băsescu, în 2012. Traian Băsescu a fost susținut de Merkel ,la referendum. În 2012, Traian Băsescu ajunsese în culmea impopularității, după ce, în 2010, a anunțat că va reduce salariile și pensiile. Merkel pățește la fel, acum. După ce a anunțat că refugiații sunt bineveniți în Germania, anunț ce a declanșat un val de imigrație și a bulversat întreaga Europă, a devenit ”brand toxic”, pentru aliații de la guvernare.

Alegerile parlamentare au loc peste un an,  dar alegerile din landurile germane, de anul acesta, sunt un test important și pot duce la prăbușirea guvernului, înainte de termen.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel