Lovitură colosală! Ordonanța care scutea PRO TV de datorii la stat, respinsă după 15 ani

Parlamentarii au respins, în 2014, o ordonanță de urgență dată în urmă cu 15 ani de guvernul Radu Vasile, prin care PRO TV era scutit de datoriile la stat.

Majoritatea parlamentară a adoptat o lege de respingere a ordonanței de urgență, emisă în 1999, prin care societățile de media erau scutite de plata taxelor de reclamă și publicitate, precum și a majorărilor de întârziere aferente.

Deși, teoretic, ordonanța viza întreaga presă, încă de la momentul emiterii s-a știut că principalul beneficiar este Pro TV, scrie Pagina de Media.

Potrivit ordonanței, „taxele de reclamă şi publicitate datorate (...) de către societăţile de presă, de radio şi de televiziune, precum şi majorările de întârziere aferente acestora, neplătite până la data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă, se scutesc de la plată".

VEZI ȘI: PRO Tv mai primește o lovitură

Ordonanța s-a plimbat timp de 15 ani între Senat și Camera Deputaților, caz unic în istoria Legislativului de după 1989. Inițial, în 1999, majoritatea CDR a vrut să o respingă, dar, de fiecare dată când trebuia dat un vot final, acesta se amâna. În 2001, regimul Năstase a intenționat să o aprobe, dar, din nou, o decizie finală a fost amânată.

În 2005, a avut loc o nouă amânare. Brusc, pe 15 aprilie 2014, majoritatea dominată de PSD a adoptat legea de respingere a ordonanței, Opoziția preferând să se abțină.

Legea a ajuns la promulgare, la Traian Băsescu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel