Șeful poliției moldovene, reținut în Rusia dintr-un motiv incredibil

Şeful interimar al Inspectoratului General de Poliţie din Republica Moldova, Gheorghe Cavcaliuc, a fost reţinut timp de trei ore, marţi, pe aeroportul Domodedovo, din Moscova, după ce a fost confundat cu un infractor dat în urmărire internaţională.

Gheorghe Cavcaliuc, care călătorea spre Minsk, împreună cu ministrul moldovean de Interne, Oleg Balan, a fost reţinut de Poliţia Rusă pe aeroportul Domodedovo, din Moscova, relatează Mediafax, care citează site-ul Unimedia.info.

Cavcaliuc a fost reţinut iniţial pe motiv că ar exista anumite probleme cu paşaportul său. Ulterior, grănicerii ruşi şi-ar fi motivat decizia prin faptul că acesta ar semăna cu o persoană dată în urmărire internaţională.

După trei ore, șeful interimar al Poliției Moldovene a fost eliberat, iar agenţii Serviciului rus de Securitate au prezentat scuze pentru confuzie, după cum a declarat chiar Cavcaliuc.

Vezi și: Un cunoscut regizor a fost condamnat la 20 de ani de închisoare

La rândul său, ministrul moldovean al Afacerilor Interne, Oleg Balan, a explicat că este vorba despre o neînţelegere.

"Actualmente, suntem împreună cu delegaţia la Aeroport. Mergem la Minsk. Este vorba despre o neînţelegere, ne vom clarifica. Nimeni nu este reţinut. Vom veni cu o declaraţie oficială dacă va fi necesar", a precizat Balan.

Oficialii au luat apoi avionul către capitala Belarusului, unde urmau să participe la reuniunea ordinară a Consiliului Miniştrilor Afacerilor Interne ai statelor membre CSI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel