Daniel Savu, atac dur la adresa lui Klaus Iohannis, după nominalizarea lui Ungureanu la șefia SIE

Nominalizarea lui Mihai Răzvan Ungureanu la conducerea Serviciului de Informații Externe (SIE) a generat o reacție dură din partea senatorului PSD Daniel Savu, membru al Comisiei SRI, acesta apreciind că președintele Klaus Iohannis a creat astfel un "dezechilibru în România".

"Cred că dorința de putere a președintelui Iohannis depășește niște limite acceptabile. După o numire la SRI a domnului Hellvig, vine cu numirea domnului Ungureanu, un personaj controversat - numai din mandatul de la SIE, ne amintim relația soției cu OMV, problemele cât a fost premier - nu cred că îl recomandă. Dar constat că în România poate devine o modă ca absolvenţii sau cei care au avut o legătură cu fundația Soros să fie numiţi în funcţiile de conducere ale serviciilor secrete.

E o constatare a mea personală. Ambii șefi, domnnul Hellvig, dar și domnul Ungureanu, sunt oameni care au condus proiecte pentru fundația Soros, au fost absolvenți, sunt oameni foarte bine văzuți în fundație. Mi-aș dori ca foștii mei colegi din contraspionaj să fie activi", a declarat Daniel Savu, citează romaniatv.net.

Cozmin Gușă: Propunerea lui MRU la șefia SIE confirmă că Iohannis a început să conducă nemțește

Senatorul PSD a arătat că "problemele cu OMV, cu soția domnului Ungureanu nu se puteau lăsa fără urmări pe planul serviciilor de contraspionaj. Ca senator PSD sunt total nemulțumit de dezechilibrul pe care îl creează domnul Iohannis în România prin faptul că numește doi din PNL ca șefi ai serviciilor secrete. Nu este o practică. S-a încercat, dacă vă amintiți, dl Băsescu l-a propus pe dl Maior... În general, la SIE nu prea se fac numiri politice... 

Cred că e o revanșă a domnului lui Iohannis pentru că domnul Ponta nu și-a dat demisia. (...) Eu sigur voi vota împotriva. (...) Eu voi vota împotriva domnului Ungureanu pe care îl consider extrem toxic pentru România și ca premier și ca șef la SIE", a mai spus Savu.

Senatorul a completat că trebuia respectată cutuma: dacă la şefia SRI a fost numit liberalul Eduard Hellvig, la SIE, "pentru crearea echilibrului trebuia normal să fie numit unul din partea cealaltă a PNL": "Prin nominalizarea domnului Ungureanu nu se păstreaza această cutuma. Este o dorinţă a preşedintelui: pohta ce a pohtit-o de putere este extrem de mare."

Reacție de la vârful PNL privind propunerea lui Ungureanu la SIE

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel