CREDITE FRANCI ELVEȚIENI. Ministrul Finanțelor: Ce ar trebui să facă românii cu credite CHF

Ministrul Finanțelor, Darius Vâlcov, a dezvăluit în exclusivitate pentru DCNews ce ar trebui să facă, în plină criză, românii cu credite în franci elvețieni.

"Sfatul nostru pentru românii care au credite în franci elvețieni este acela de a merge la banca de unde au luat împrumutul și, eventual, să discute cel puțin două teme:

1. dacă există un program special al băncii, pentru că deja două dintre ele, chiar și a treia, au anunțat că pentru cei care au credite în franci elvețieni aplică un program propriu, ori de conversie a creditului, ori de diminuare a ratei dobânzii.

2. din ce moment banca la care au credit aplică acea ordonanță, Ordonanța 46 din 2014 - care va fi discutată din nou în Comisia parlamentară, miercuri dimineață - astfel încât cadrul acesteia să se lărgească. 

Vezi și: EXCLUSIV: Soluțiile unui fost ministru pentru criza creditelor CHF

Bineînțeles, ne-am dori foarte mult ca și Banca Națională a României să se implice în această cauză, pentru că dlor sunt cei care urmăresc, controlează și reglementează activitatea bancară. S-au implicat, au avut și urmează să mai aibă întâlniri cu băncile și să se găsească soluții punctuale, de ce nu, chiar generale. 

Astăzi Guvernul nu poate să intervină printr-o ordonanță sau printr-un proiect de lege care să stabilească arbitrar cursul de schimb pentru franc elvețian. Considerăm că este inoportună această soluție și nu este potrivită nici momentului 2014, dar nici nu corespunde unei economii de piață funcționale", a declarat Darius Vâlcov, la DC News Live.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel