Zilele Culturale Maghiare. Președintele Parlamentului Ungariei, la Cluj: Atac la adresa statelor naționale

 Preşedintele Parlamentului Ungariei, Kover Laszlo, a declarat, luni seară, la Cluj, în cadrul Zilelor Culturale Maghiare, că anumite grupuri de forţă consideră că trebuie să domine Europa şi că s-a declanşat un atac la adresa căsătoriilor bazate pe comuniunea de viaţă dintre bărbat şi femeie, la adresa bisericilor creştine şi a statelor naţionale. 

'Astăzi, în Europa s-a declanşat un atac la adresa căsătoriilor bazate pe comunitatea de viaţă a bărbatului şi femeii, la adresa bisericilor creştine şi a statelor naţionale. Sunt asediaţi germani, francezi, spanioli, suedezi, dar şi maghiarii şi românii. Nu este o pură întâmplare, anumite grupuri de forţă consideră că trebuie să domine Europa, că au suficientă putere şi forţă pentru a subjuga Europa. Ideologii acestei grupări sunt europeni şi consideră că identitatea europeană trebuie să fie fluidă, adică trebuie să ne lepădăm de identitatea noastră europeană. Ei nu consideră că drepturile şi îndatoririle trebuie să se afle în echilibru, ci consideră că eliminarea gândirii şi a cuvântului liber, sub pretextul corectitudinii politice, este un lucru bun. Ei doresc să construiască Statele Unite ale Europei, un lucru străin de civilizaţia europeană. Ne ameninţă că, dacă idealurile lor nu vor deveni realitate, atunci naţiunile şi statele Europei se vor război între ele şi vor da foc Europei, cum s-a întâmplat în decursul celor două războaie mondiale', a afirmat Kover Laszlo. 

El a mai spus că ideologii respectivi au şi adepţi maghiari. 

'Noi, maghiarii, dorim ca toţi vecinii noştri să fie capabili de colaborare internaţională cu noi, în sânul statelor naţionale pe care le constituie, dorim ca toate statele să garanteze identitatea naţională nu numai pentru majoritatea din ţara respectivă, ci şi pentru minorităţile naţionale. În Europa Centrală şi de Est statele naţionale nu trebuie să fie clădite pe ideea superiorităţii naţionale, nu trebuie să rămână tributare secolului al XX-lea, ci să recunoaştem oportunităţile secolului al XXI-lea, să ne stimăm vecinii. Dacă nu vom reuşi, toate ţările din această parte a Europei îşi vor pierde identitatea', a mai spus Kover. 

[citeste si]

Preşedintele Parlamentului Ungariei a mai spus că 'nu trebuie să eliminăm statele naţionale, nu trebuie să construim societăţi deschise lipsite de identitate' şi că 'trebuie să ne recunoaştem propriile interese şi să construim state naţionale europene'. 

'Forţele politice care spun că lipsa identităţii este un lucru bun vor da o lovitură de graţie minorităţilor naţionale, trebuie să întărim identitatea şi să colaborăm cu vecinii noştri. Vin vremuri noi şi mari, această realitate poate suna ca o ameninţare, dar am constatat că cei care devin câştigătorii vremurilor nu sunt cei care au arme sau spun minciuni, ci vor învinge cei care au o identitate şi un crez mai puternic', a subliniat Kover Laszlo. 

Peste 250.000 de persoane sunt aşteptate să participe la cele circa 500 de evenimente care au loc în cadrul ediţiei a opta a Zilelor Culturale Maghiare, desfăşurată la Cluj-Napoca, în perioada 13 - 20 august. 

Printre alţii, la manifestare participă şi preşedintele UDMR, Kelemen Hunor. 

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt2
YesMy