Vocea Rusiei atacă DeCe News: ne iau în bășcălie fiindcă Bogdan Chirieac a fost prelucrat de ofițerii ambasadei SUA

Vocea Rusiei atacă site-ul DeCeNews, sugerând că unii redactori ai acestuia scriu la comanda SUA. ”Dovada” ar fi o cablogramă Wikileaks din  2011. Articolul din Vocea Rusiei spune că jurnaliști de marcă (în cazul de față Bogdan Chirieac) ar fi prelucrați în stil marxist-leninist de ofițerii ambasadei americane. În realitate, cablograma Wikileaks la care poate trimite VR relatează o discuție de la o recepție a ambasadei SUA, din 2007, în care Chirieac face aprecieri privind scena politică românească. Un diplomat american, potrivit cablogramei, scrie ulterior notițe și le trimite la Washington. Iritarea  jurnaliștilor de la Vocea Rusiei este urmarea unui articol  în care se demontau scenarii promovate pe acest site.

DeCe News a scris duminică un articol despre un material publicat în Vocea Rusiei de Valentin Vasilescu. Redactorul De Ce News, Ionuț Iordăchescu, a încercat să demonteze scenariile din VR. Dl. Vasilescu a publicat, luni, un drept la replică pe site-ul VR,supărat că informațiile prezentate de dânsul au fost comentate ”în bășcălie”. Mai mult, acesta facev o  referire la o telegramă Wikileaks din 2011.

Cablograma ar oferi explicația atitudinii DeCe News la ”un subiect atât de serios”. Astfel, scrie Vasilescu,  ”în conţinutul câtorva din cele 830 de telegramele WikiLeaks, transmise de ofiţerii ambasadei SUA de la Bucureşti, în care descriau modul în care unor jurnalişti de marcă din România, li s-a făcut prelucrarea, în cel mai neaoş stil marxist-leninist, după ce ofiţerii americani ai Biroului Organizaţiei de Bază (BOB) au constatat că articolele acestora nu lăudau corespunzător supremaţia „valorilor UE şi NATO”.

Valentin Vasilescu avansa o teorie pe care DeCe News a catalogat-o drept aberantă (Serbia va ataca România pentru a ”recupera” Banatul), ca și două opinii personale: manevrele militare ale lui Vladimir Putin din Marea Neagră, 28 martie, mimează o strategie de ocupare a Dobrogei și Bucureștiului; România poate fi oricând atacată de Rusia, din cauza scutului de la Deveselu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel