Turcescu: Participarea la Eurovision mi-a dovedit că lumea românească e ipocrită

Robert Turcescu a declarat, într-un interviu acordat ziarului Adevărul, că participarea la Eurovision i-a permis să tragă concluzia că lumea românească e ipocrită, având în vedere că cei care sunt de cealaltă parte a baricadei politice, chiar dacă le-ar plăcea melodia sa, le-ar fi foarte greu să recunoască faptul că are o piesă bună. Realizatorul TV consideră că publicul trebuie să discearnă între Turcescu de la televizor, "un jurnalist care încearcă să-şi facă meseria cât mai bine", și Robert Turcescu în trupa Casa Presei, cel care "nu mai are teama de a expune şi latura sentimentală".

Munca în televiziune a contat în rezultatul televotingului de la concursul Eurovision, este de părere Robert Turcescu, care spune, însă, că nu putea să apară "în acest proiect muzical cu o mască pe faţă, să nu ştie lumea că sunt Turcescu. Notorietatea pe care o dobândeşti când apari la televizor – lucru pe care eu nu mi l-am dorit în cariera mea de jurnalist – poţi s-o foloseşti fie pentru a încerca să aduci în faţa publicului o altă parte din tine, cum se întâmplă în cazul nostru, fie s-o exploatezi în sens negativ", a explicat realizatorul TV.

Întrebat în legătură cu publicitatea negativă pe care Mircea Badea i-a făcut-o, privind participarea sa la Eurovisiona, Turcescu a arătat că poate fi un avantaj numai în măsura în care știi să o direcționezi astfel încât să-ți fie favorabilă. În acest context, realizatorul TV a vorbit și despre concluziile pe care le-a tras, după participarea la un asemenea concurs de anvergură.

"Am avut ocazia, odată cu această exerienţă, să trag câteva concluzii foarte interesante în legătură cu lumea românească. Am colecţionat mesajele primite pe email şi Facebook, articolele care s-au scris şi chiar m-am uitat la înregistrările unor emisiuni pe care le-a făcut personajul amintit mai devreme. Este interesant să constaţi cât de ipocrită este lumea românească. Cei care sunt de cealaltă parte a baricadei politice se activează şi profită de moment fără să încerce să disocieze lucrurile şi spun: „Piesa lui Turcescu este proastă, Turcescu cântă execrabil, trupa lui Turcescu este un nimic“. Poate unii dintre ei nici n-au ascultat melodia. Şi chiar dacă le-ar plăcea sunt convins că le-ar fi foarte greu să recunoască faptul că am o piesă bună. E un exerciţiu de maturitate intelectuală şi sufletească. Deci spuneam că am tras concluzia că lumea românească e ipocrită, că există o furie teribilă în spaţiul public românesc. Americanii l-au avut preşedinte pe Bill Clinton, care cânta la saxofon. Nu cred că republicanii au strigat că Bill Clinton cânta prost la saxofon doar pentru că acesta era democrat", a explicat Turcescu.

Citește și: Mircea Badea, star rock pe melodia lui Turcescu. Ascultă-l aici

Acesta a recunoscut că deși se aștepta și la comentarii nefavorabile, este însă "deranjant" că oamenii nu admit că pot să cânţi, sau să colecţionezi timbre, sau să joci tenis şi să fii în acelaşi timp şi jurnalist.

"Sunt un bărbat care se apropie de 40 de ani. Mă apropii de un moment de echilibru în existenţa mea. Nu mai am teama de a expune şi latura sentimentală. Nu sunt o dihanie, nu sunt un zbir, nu sunt un ascet. Prietenii mei ştiu că sunt un om care zâmbeşte des, care râde în hohote, căruia îi place să guste din toate bucuriile vieţii. Însă societatea românească a ajuns să judece şi actualitatea politică, şi actualitatea socială, şi personajele prin prisma televizorului. Eu nu sunt un personaj născut în televizor, nu înţeleg să fiu un personaj unidimensional, să fac pe plac cuiva, să le fac pe plac celor care s-au obişnuit şi vor să-l vadă pe Turcescu sobru în permanenţă. Una e Turcescu de la televizor, un jurnalist care încearcă să-şi facă meseria cât mai bine, care încearcă să aibă parte de atenţia publicului, alta e Robert Turcescu tată, Robert Turcescu iubit, Robert Turcescu în trupa Casa Presei", a arătat Turcescu.

Despre calificarea în finala Eurovision România 2013, Robert Turcescu a explicat: "N-am venit cu o piesă compusă special pentru Eurovision, melodia „Un refren“ face parte din repertoriul nostru. Calificarea în finală ne-a surprins în mod foarte plăcut, în primul rând pentru că am văzut o mare susţinere din partea publicului", a mai spus prezentatorul TV, precizând că pasiunea sa și a trupei sale pentru muzică este una "dusă dincole de hobby, fiecare studiază acasă, facem game, compunem, repetăm. Dar nu avem o miză în câştigarea Eurovisionului. N-o să spunem că dacă nu câştigăm Eurovisionul, gata, s-a terminat. Fiecare dintre noi are o meserie, nu suntem dependenţi, în vreun fel, de această parte muzicală. Ea ne completează existenţa într-un mod cât se poate de fericit".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel