SCANDALUL MITĂ ÎN PORT - Mircea Banias încearcă să-i scoată pe Blejnar şi Boagiu basma curată

mircea banias
mircea banias

Senatorul PDL Mircea Banias a declarat  că nu a vorbit la telefon nici cu şeful ANAF, Sorin Blejnar, nici cu Anca Boagiu, ministrul Transporturilor, pentru a le cere acestora să se poarte mai bine cu fostul şef al vămii Agigea.

Intervenţia lui Banias vine după ce,  numele şefului ANAF, Sorin Blejnar, apare în controversatul dosar al şpăgii din port. Senatorul Mircea Banias ar fi promis o intervenţie la Sorin Blejnar şi la Anca Boagiu, ministrul Transporturilor.

Numele şefului ANAF, Sorin Blejnar, apare în dosarul şpăgii din port

"Se invocă în materialele procurorilor o aşa-zisă solicitare a mea pentru 200 de perechi de tenişi chinezeşti şi 200 de treninguri care au existat, au fost o donaţie către asociaţia surdo-muţilor din Constanţa. Există martori şi dovezi suficiente în acest sens. În ceea ce priveşte solicitări pe care mi le-ar fi făcut conducerea vămii sau a poliţiei de frontieră Constanţa, pentru o intervenţie la Bucureşti, ele nu există. Faptul că am avut legături telefonice cu doamna Anca Boagiu nu constituie un argument sau o dovadă", spune Mircea Banias, precizând că, la vremea respectivă, Anca Boagiu nu era ministru al Transporturilor, ci avea să fie numită peste "3-4 luni", scrie realitatea.net.

Avocatul lui Mironescu: Procurorii nu au pus la dispoziţie probele materiale din dosar. Fapta de care este acuzat nu are legătură cu activitatea portuară

Întrebat dacă i-a sunat vreodată pe Sorin Blejnar, şeful ANAF, şi pe Anca Boagiu, ministrul Transporturilor, pentru a-i ruga ca cineva din vama Agigea să fie lăsat în pace, Banias a răspuns că nu.

DNA: Senatorul Banias şi Mironescu voiau să subordoneze instituţiile statului în interes propriu. Mironescu cerea bani pentru funcţii în PDL

"În primul rând că doamna Anca Boagiu n-are competenţe să intervină. Ce legătură  are Ministerul Transporturilor cu vama Constanţa? Cu Sorin Blejnar cred că am vorbit de 2 sau 3 ori în toată viaţa mea la telefon. Procurorii mă acuză că aş fi intervenit să se poarte mai bine cu o anumită persoană pe care eu n-o cunosc (Liviu Durbac, fost şef la Vama Agigea, n.r.). Dacă stau să mă gândesc, cred că persoana respectivă a şi fost schimbată din funcţia de director de la Vama Sud Agigea. N-aveam cum să fac asemenea intervenţii şi n-avea de ce să-mi facă Blejnar asemenea serviciu, nu am o asemenea relaţie cu Sorin Blejnar încât să-mi permit să-i cer aşa ceva", a declarat senatorul PDL.

De Ce a fost pus sub acuzare senatorul Mircea Banias. PDL le arată pisica celor care vor să plece la USL

"Procurorul mi-a spus că există o interceptare telefonică prin care eu solicit unui director de la Portul Constanţa 200 de treninguri şi 200 de perechi de tenisi. Am întrebat pe colegul de la port dacă poate să găsească pe cineva care are luate asemenea produse, pentru a fi donate la asociaţia surdo-muţilor. Acele produse s-au dus direct acolo, eu nu le-am văzut niciodată", a explicat Banias legătura sa cu portul.

Percheziţii la casa senatorului PDL Mircea Banias, în dosarul vămilor. Vizată este și locuința secretarului general din MAI, Laurențiu Mironescu

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel