Hăineală oferă un motiv de revocare: media, comparată cu nazismul, judecătorii care o contestă, cu minerii

schmidt haineala dc
schmidt haineala dc

Noua președintă a CSM, Oana Schmidt Hăineală, oferă un serios motiv de revocare, într-o societate normală. Hăineală atacă instituțiile mass-media, așa cum a făcut-o și Vasilică Dănileț, colegul ei din CSM. Procurorul compară un trust, pe care nu îl numește, cu ministerul Propagandei și Iluminării din cel de-al treilea Reich.  Atitudinea procuroarei este nedemnă pentru funcția din CSM. Hăineală nu pare a avea curajul de a numi acel trust, mai ales că trebuie să furnizeze dovezi și riscă un proces cu instituția de presă respectivă. Astfel, jignește mass media, mai ales că a fost criticată de diferite televiziuni și publicații. Hăineală jignește, de asemenea aluziv, colegii care îi contestă competențele profesionale. Mecanismele democratice și legale prin care se încearcă revocarea sa din funcția de șefă a Consiliului, sunt comparate de Oana Hăineală, în Evenimentul Zilei, cu mineriadele.

Președinta CSM nu recunoaște eticheta de "magistrați băsiști" pe care ea și unii dintre colegii eu au primit-o. Pentru astfel de etichetări există și responsabili, în viziunea procurorului, și anume o parte a mass-media, care acționează precum propaganda nazistă.

"Vorbim din nou de efectul aceleași manipulări mediatice la care eu sper ca magistrații să nu cedeze. Nu suntem magistrații nimănui. Noi nu facem partizanat politic. Noi apărăm principiile României. Atitudinile Alinăi Ghica și a mea nu au fost pro-președinte ci au fost contra persoanelor care au atacat independența Justiției. Cine spune contrariul? Spune acea zonă a presei pe care tocmai o asociam cu ministerul Propagandei și Iluminării din al treilea Reich", a declarat Oana Hăineală într-un interviu acordat ziarului  Evenimentul Zilei.

"Cu cerititudine a deranjat multă lume și o anumită zonă a politicului numirea mea. Eu refuz să mă uit la televizor, dar citesc notele de presă. Sincer, ce văd acolo din partea unui anumit trust media este demn de Goebbels și de ministerul Propagandei și Iluminării din timpul celui de-al treilea Reich. Genul ăsta de manipulări mediatice care se practică de către un anumit trust de presă", mai spune șefa CSM.

Dănileț, Hăineală și "tradiția" tirului pe instituțiile presei

La fel ca președintele CSM, magistratul Vasilică Dănileț a condamnat și el acum puțin timp o anumită falie a presei, comparând-o cu "rețelele de crimă organizată". Pentru a scăpa de povara criticilor și asumării acestora, cei doi membri preferă să discrediteze demersurile jurnalistice și să le numească în fel și chip. Dănileț de exemplu, ataca un trust media "controlat politic".

"Sunt situații de magistrați care instrumentează dosare deosebit de grele, pentru destructurarea unor rețele de crimă organizată – uneori amenințările vizează viața lor și a familiei, iar atunci există metode specifice de protecție a lor. Mass-media e rareori autoarea unor astfel de „atentate” – există un singur trust media în Romania, controlat însă politic, care o face in mod regulat", spunea la sfârșitul lui decembrie 2012 Vasilică Dănileț.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel