NASA testează "fiul lui Concorde". Care este scopul aeronavei

son,concorde
son,concorde

NASA a început testarea noului avion supersonic de pasageri. Denumită "fiul lui Concorde", aeronava supersonică este proiectată de Compania Boeing. 

În momentul de față, avioanelor supersonice nu li se permite să zboare pe teren, din cauza zgomotului puternic, ce poate duce la explozii sonice. De aceea, NASA testează noua aeronavă la Institutul Glenn din Ohio. Cercetătorii încearcă să stabilească modul prin care pot reduce explozii sonice.

Potrivit Daily Mail, ultimul test pentru explozii sonice, efectuat de NASA a arătat un procent de 1,79. Cercetatorii au testat performanțele pe prizele de aer situate pe partea de sus a modelului pentru a vedea dacă schimbările de aer, în cazul vitezelor supersonice, afectează performanțele aeronavei, emisiile și nivelurile de zgomot.

NASA dorește să găsească modalități de a face posibil zborul supersonic după retragerea avionului Concorde, precum și de a dezvolta "aviația verde", prin reducere a emisiilor și a consumului de combustibil.

Tatăl Concorde

Aeronava Concorde a fost primul avion supersonic de persoane. A intrat în circuitul avioanelor comerciale în 1976. A zburat în mod regulat din Londra și la New York și Washington.

În 2000, o aeronavă Concorde s-a prăbușit în Gonesse, Franța, iar toți pasagerilor și echipajului, precum și patru trecători, au murit. A fost singurul accident fatal, iar aeronava a fost retrasă trei ani mai târziu. Ultimul drum comercial a fost făcută la 24 octombrie 2003 din New York, la Londra.

"Fiul lui Concorde" a fost creat pentru a umple golul lăsat de avionul Concorde, retras în noiembrie 2003.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel