Medicul Răzvan Trancă, condamnat la patru ani de închisoare cu suspendare. Trebuie să plătească victimei 50.000 de euro

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis miercuri condamnarea medicului Răzvan Trancă la patru ani închisoare cu suspendare, în dosarul în care este acuzat de viol şi tentativă de omor asupra unei minore. Medicul va plăti victimei despăgubiri în valoare de 50.000 de lei. Decizia este definitivă.

Pe 2 martie 2010, Curtea de Apel Bucureşti (CAB) l-a achitat pe medicul Răzvan Trancă de acuzaţiile de viol şi tentativă de omor calificat, desfiinţând sentinţa Tribunalului Bucureşti prin care Trancă fusese condamnat la patru ani de închisoare cu suspendare pentru infracţiunea de tentativă de omor asupra Andreei Mocanu.

Răzvan Trancă, de 45 de ani, chirurg la Spitalul Grigore Alexandrescu din Bucureşti, a fost reţinut, în noaptea de 15 spre 16 februarie 2007, pentru că ar fi violat o tânără, după care ar fi aruncat-o pe fereastra apartamentului său, situat la etajul al şaselea al unui imobil de pe Calea Moşilor. Andreea Mocanu, care avea atunci 17 ani, a suferit leziuni grave, fiind transportată la Spitalul de Urgenţă Floreasca şi internată în stare gravă la terapie intensivă, cu multiple traumatisme.

Procurorii au finalizat urmărirea penală şi l-au trimis în judecată pe Trancă sub acuzaţiile de tentativă de omor calificat şi viol în circumstanţă agravantă. Andreea Mocanu s-a constituit parte civilă în dosar, cerându-i medicului 250.000 de lei daune morale şi 50.000 de lei daune materiale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel