Kenya. Ambuteiaj de 11 ore în traficul din Nairobi. „Am ajuns acasă ca să putem pleca din nou la muncă”

Twitter - @HamK_
Twitter - @HamK_

Traficul dificil din Nairobi, Kenya este un subiect des abordat în țară, însă ultimele ambuteiaje au adus situația în prim-planul publicațiilor internaționale. 

Șoferii din Kenya agasați de trafic și-au vărsat furia, după ce au petrecut ore întregi în timpul nopții într-un blocaj de trafic enorm din capitala Nairobi, scrie BBC

„Ridicol că ajung acasă la 4 dimineața”, după o călătorie de 11 ore, a scris pe Twitter avocata Pauline Otsyula.

Alți navetiști au explicat că au sosit acasă la primele ore chiar la timp pentru a pleca din nou la serviciu. Nairobi este renumit pentru blocajele din trafic, dar joi seară situația s-a înrăutățit. 

Au dormit în mașini, pe marginea drumului


Videoclipurile și fotografiile îi arată pe șoferii supărați, încă blocați pe una dintre principalele autostrăzi ale orașului, Mombasa Road, vineri dis de dimineață. Un utilizator al Tweeter a spus că oamenii au parcat la marginea drumului pentru a dormi în mașinile lor.

Specialistul în comunicații, Anthony Numbers, a comentat că cineva ar fi putut să ia un zbor către Doha și să fi muncit timp de două ore în timpul în care navetiștii kenieni au ajuns acasă. 

Construcția unei noi autostrăzi o blochează pe cea actuală


Blocajul a avut loc pe o porțiune de drum unde se construiește o nouă autostradă masivă, însă ambuteiajul ar fi fost agravat și de un accident rutier. Unii șoferi au cerut contractanților să ofere rute alternative în timpul lucrărilor.

Gerald Ngui a cerut companiilor să-și lase angajații care locuiau în zona afectată să lucreze de acasă. „Este un lucru uman care se poate face”, a spus el.

Construcția drumului face parte din proiectul de 550 de milioane de dolari (410 milioane de lire sterline) care vizează ridicarea unui drum rapid ce leagă orașele din nord-vestul capitalei de principalul aeroport internațional al țării.

Fluidizarea traficului încurcă navetiștii


La finalizare, drumul se va întinde pe 27 km în jurul capitalei Nairobi și este menit să ușureze fluxurile de trafic care vin spre și ies din centrul orașului.

Autostrada este finanțată și construită de China Road and Bridge Corporation (CRBC) - iar firma chineză va construi noul drum în cadrul unui parteneriat public-privat. Porțiunea de drum cea mai afectată de ambuteiajul de joi seara face legătura între centrul orașului și suburbiile foarte populate din est.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel