O barcă plină cu 30 de persoane la bord s-a scufundat, în Japonia. Se caută supravețuitori

Fotografie creată de Nadine Biezmienova, de la Pexels
Fotografie creată de Nadine Biezmienova, de la Pexels

Barcă turistică cu 30 de persoane la bord s-a scufundat în largul insulei Hokkaido, cea mai nordică a arhipelagului.

Potrivit NHK TV, comandantul ambarcațiunii Kazu 1 a tras un semnal de alarmă, spunând că un sit natural protejat de UNESCO se scufundă în largul peninsulei Shiretoko, potrivit Rai News.

Deocamdată nu se știe ce s-a întâmplat cu oamenii de la bord. Elicopterele de salvare, sosite la aproximativ 4 ore de la pierderea contactului, patrulează în apele în căutarea supraviețuitorilor.

Știre în curs de actualizare...

„Vas fantomă”, cu mai multe cadavre decapitate, descoperit pe o insulă din Japonia

Un alt eveniment straniu s-a petrecut in Japonia in 2019 cânnd la bordul unei nave de pescuit, din Coreea de Nord, care a naufragiat pe o insulă japoneză, Insula Sado, care se află la o distanţă de aproape 900 de kilometri de Coreea de Nord,  au fost găsite 7 cadavre decapitate, informa la acel moment The Guardian şi The New York Post citate de Digi24.

„Au mai existat cazuri similare dar aceasta este prima dată când descoperim o navă într-un stadiu atât de avansat de degradare”, a mai adăugat oficialul din Paza de Coastă.

Litere în limba coreeană erau pictate pe corpul navei din lemn, care era ruptă în două, iar asupra cadavrelor nu au fost găsite acte de identitate.

Presa locală a relatat că Poliţia din Japonia şi Paza de Coastă anchetează cazul, existând suspiciuni că nava a plecat din Coreea de Nord.

În 2019, cel puţin 156 de nave de pescuit din Coreea de Nord au naufragiat pe coasta Japoniei sau au fost găsite eşuate în apele japoneze, informează The Guardian.

De obicei aceste nave sunt poreclite „vase fantomă” de către presa locală, transmite The New York Post.

Experţii susţin că unii pescari din Coreea de Nord călătoresc departe în largul mării pentru a satisface cerinţa autorităţilor pentru capturi mai mari. Cu toate acestea, vasele vechi şi incorect echipate sunt predispuse la probleme tehnice şi nu numai, precum epuizarea combustibilului. În plus, pescarii nu au posibilitatea de a chema ajutoare.

În 2018, 10 persoane din Coreea de Nord, salvate dintr-o barcă de lemn care plutea în derivă în largul coastei Japoniei, au fost deportate. În octombrie, în jur de 60 de membri ai unei nave pescăreşti din Coreea de Nord au fost salvaţi din Marea Japoniei după ce vasul s-a scufundat, în urma unei coliziuni cu un vas de patrulare japonez.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel