Înaintea referendumului, 56% dintre români erau de acord cu politicile americane

basescu-obama_726a199e36
basescu-obama_726a199e36

Conform raportului Transatlantic pe 2012, care măsoară gradul de încredere între partenerii internţionali, politicile americane înregistrau o încredere de 56% în rândul românilor. Aceste date au fost culese înainte de referendum şi intervenţia trimisului SUA, Philip Gordon în România. Tot înainte de referendum, 84% dintre români considerau că Uniunea Europeană este calea de urmat în politica internaţională.

Raportul ne arată că Obama se bucură de o popularitate crescută în România. 66% dintre români consideră că preşedintele SUA are politici internaţionale potrivite. Uniunea Europeană stătea chiar mai bine în topul încrederii românilor, înaintea referendumului din 29 iulie. 84% dintre români consideră că UE adoptă politicile potrvite.

Chiar dacă românii apreciază moneda euro (42%), procentul celor care consideră că trecerea la euro ar dăuna economiei a crescut. Dacă în 2011, doar 30% credeau asta, în 2012, 35% dintre români nu mai agrează ideea adoptării euro.

Implicarea cancelarului german Angela Merkel în gestionarea crizei nu este văzută cu ochi buni de români. 56% dintre repondenţi consideră că Merkel manipulează economia europeană. Tot pe acest trend, 88% dintre români au mărturisit că se simt afectaţi de criza economică.

Conform aceluiaşi raport, românii sunt nemulţumiţi de sistemul economic din ţara noastră. 74% dintre români consideră că sistemul lucrează pentru interesele personale ale unor grupuri.

Interviurile au fost realizate în perioada 2-27 iunie, pe un eşantion reprezentativ de 1000 de persoane cu vârste de peste 18 ani, din cele 15 ţări prinse în studiu. În România, interviurile  au fost realizate prin metoda face-to-face. Marja de eroare a sondajului este de +/- 3%.

Vezi aici toate datele raportului Transatlantic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel