Gelu Ştefan Diaconu va fi numit şef al ANAF

 Victor Ponta a anunţat că îl va numi la conducerea ANAF pe Gelu Ştefan Diaconu, secretar de stat în Ministerul Economiei, susţinut de PNL. Referitor la dosarul penal pe care Diaconu l-ar fi avut la un moment dat, premierul a declarat că acesta s-a închis cu neînceperea urmăririi penale.

Ministrul Finanţelor Publice, Daniel Chiţoiu, i-a înaintat luni premierului Victor Ponta propunerea numirii în fruntea ANAF a lui Gelu Ştefan Diaconu, acesta urmând să îl înlocuiască în funcţie pe Şerban Pop.

 Diaconu deţine, în prezent, funcţia de secretar de stat în cadrul Ministerului Economiei, unde răspunde de sectorul resurselor minerale, petrol şi gaze şi politica industrială.

 În perioada 2005-2009, Diaconu a ocupat funcţia de vicepreşedinte al ANAF, fiind şef al Autorităţii Naţionale a Vămilor.

Diaconu a condus Autoritatea Naţional a Vămilor în perioada februarie 2005-februarie 2009.

 El a fost implicat într-un dosar pentru înşelăciune şi abuz în serviciu, fiind acuzat că în 1996, în calitate de director al Bankcoop Neamţ, ar fi falsificat un contract de credit.

Potrivit celei mai recente declaraţii de avere, Diaconu a primit în 2011 de la Eximbank "litigii de compensaţie a încetării mandatului" în valoare de 105.000 euro.

 Diaconu deţine acţiuni la compania Care-Exim în valoare de 300.000 de lei şi are şapte depozite bancare în valoare totală de 101.000 euro, 63.300 de dolari, respectiv 474.000 de lei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel