Franţa se califică în finala Ligii Naţiunilor, după un meci spectaculos cu Belgia

Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay

Franţa a învins Belgia şi s-a calificat în finala Ligii Naţiunilor.

Meciul a fost extrem de spectaculos. Belgienii au condus cu 2-0 la pauză, prin golurile lui Yannick Carrasco şi Lukaku, dar francezii au reuşit să întoarcă scorul în repriza secundă. Benzema, Mbappe (penalty) şi Theo Hernandez au făcut 3-2 pentru Franţa şi au trimis campioana mondială în finala cu Spania. 

Spania s-a calificat miercuri în finală, după ce a învins în semifinale Italia, cu scorul de 2-1. Ibericii s-au impus prin dubla lui Ferran Torres (17, 45+2), în urma unor centrări furnizate de Mikel Oyarzabal. Succesul spaniolilor a fost facilitat de faptul că Squadra Azzurra a jucat mai bine de o repriză în zece oameni, după eliminarea fundaşului Leonardo Bonucci (42). Lorenzo Pellegrini (83) a marcat golul de onoare în finalul partidei dominate de La Roja.

Finala Ligii Naţiunilor se va desfăşura duminică, 10 octombrie, de la ora 21:45. 

Record de vârstă la Italia-Spania. Gavi, cel mai tânăr debutant din naţionala Spaniei 

La 17 ani și 62 de zile, Gavi a fost titularizat de către selecționerul Luis Enrique împotriva campioanei europene. Tânărul fotbalist al Barcelonei a bătut un record de tinerețe care data din 1936.

"Este anormal ce a făcut Gavi la doar 17 ani. A confirmat în primul său meci pentru Spania, dar știam ce poate. Este un jucător cu personalitate, are o condiție fizică de invidiat și s-a potrivit de minune pentru stilul nostru de joc. Putem spune că reprezintă prezentul echipei naționale, nu viitorul.

L-am observat la toate categoriile de vârstă, știam ce ne poate aduce. Are curaj, personalitate. A făcut marcaj la idolul său, Verratti, și s-a descurcat foarte bine. Are calitatea și personalitatea necesare pentru a juca la acest nivel. Este un caz neobișnuit în fotbal. Gavi a jucat ca-n curtea școlii, a fost o plăcere să-l vezi pe teren", a spus Luis Enrique, citat de Marca.

Gavi a jucat tot meciul și s-a descurcat foarte bine. A reușit 89% dintre pasele încercate (53 de pase), a avut 68 de atingeri ale mingii, a bifat două recuperări și o pasă filtrantă.

Gavi a impresionat în fața unei linii de mijloc de clasă mondială, formată din Barella, Jorginho și Verratti, scrie Digisport.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel