Facebook avertizează! Utilizatorii nu vor mai putea să distribuie postările

facebook-app
facebook-app

Gigantul Facebook trage un semnal de alarmă și anunță că utilizatorii ar putea fi restricționați să folosească anumite funcții.

Facebook (FB) își avertizează utilizatorii din Australia că va înceta să le permită să distribuie știri locale și internaționale dacă țara va avansa cu o nouă legislație care ar obliga compania să plătească mijloacelor de informare în masă pentru utilizarea conținutului lor de știri, scrie CNN

"Aceasta nu este prima noastră alegere, este ultima", a scris, luni, Will Easton, director general al Facebook Australia și Noua Zeelandă. "Dar este singura modalitate de a vă proteja împotriva unui rezultat care sfidează logica și va afecta pe termen lung știrile și sectorul media din Australia."

Google, opoziție față de legislație 

Luna trecută, Google și-a exprimat opoziția față de legislație, folosind pagina de pornire a motorului de căutare din Australia pentru a avertiza utilizatorii locali că le-ar afecta capacitatea de căutare și va duce la „consecințe” pentru utilizatorii YouTube.

Propunerea legislativă ar permite anumitor mass-media să negocieze individual sau colectiv cu Facebook și Google.

Ambele firme de tehnologie susțin că legislația este nedrept înclinată spre editori și i-ar obliga să plătească companiilor de știri, în timp ce firmele de tehnologie susțin că fac deja multe pentru a le sprijini.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel