Decizie la TVR: Concedierile colective vor afecta 872 de angajaţi

Sediu TVR
Sediu TVR

Președintele-director general al SRTv, Claudiu Săftoiu, a anunțat, joi, numărul final de angajați care vor fi disponibilizați, după 1 octombrie, din cadrul televiziunii publice. În urma discuțiilor cu sindicatele din TVR, s-a convenit ca un număr de 872 de posturi să fie reduse, mai mic cu 90 faţă de cifra propusă iniţial (962).

”Potrivit calendarului de implementare a acţiunilor Programului de redresare economică a Societăţii Române de Televiziune (SRTv), în perioada 13-24 septembrie au avut loc runde de discuţii în cadrul procesului de consultări în vederea concedierilor colective. Ca urmare a acestor discuţii, conducerea SRTv a formulat un răspuns la propunerile reprezentanţilor SPUS TV - sindicatul reprezentativ din Televiziunea Română şi Notificarea de concediere colectivă”, potrivit comunicatului de presă remis de către reprezentanții TVR agenției Mediafax.

De asemenea, a fost stabilite și etapele, procedurile și criteriile procesului de selecţie a personalului SRTv, în scopul identificării modalităţilor şi mijloacelor prin care să fie diminuate efectele sociale şi consecinţele concedierilor.

Potrivit sursei citate, a fost reanalizată structura de personal care urmează să fie disponibilizat. "Astfel, partenerii au căzut de acord ca numărul posturilor desfiinţate să fie mai mic faţă de cifra propusă iniţial în Notificarea privind intenţia de concediere colectivă, respectiv 872 de posturi faţă de 962. Această decizie a fost luată fără afectarea substanţială a indicatorilor economici cuprinşi în Programul de redresare economică a SRTv, care justifică măsura concedierilor colective", se spune în comunicatul TVR.

La data de 26 septembrie 2012, la TVR erau încadrați 3.274 de salariați,  96 funcţii fiind de conducere şi 3.178 funcţii de execuţie, din care 1.581 personal de specialitate şi 1.693 personal suport, potrivit Notificării de concediere colectivă, transmisă SPUS TV de către Claudiu Săftoiu. Aceeași Notificare preciza că numărul de angajați care vor rămâne în TVR după finalizarea procesului de concediere va fi de 2.395.

După cum reiese din comunicatul TVR, performanțele profesionale vor prevala în cadrul procesului de selecție, proces care va consta în trei etape notate și cărora li se vor aplica ponderi, respectiv: memoriul de activitate, testul grilă şi interviul, iar pentru domeniile de activitate comune se vor constitui atât comisii de selecţie, cât şi o comisie de rezolvare a contestaţiilor.

Pe 29 august 2012, Consiliul de Administraţie al TVR a adoptat Programul de redresare economică a televiziunii publice, care prevedea şi modificarea organigramei Televiziunii Române şi reducerea personalului instituţiei, având în vedere faptul că postul național de televiziune are o pierdere cumulată de 145.618.779,33 de euro, iar perioada necesară pentru a plăti această datorie este estimată la 7,5 ani, după cum declara în luna august Claudiu Săftoiu.

O altă măsură drastică care s-a luat pentru redresarea economică a TVR a fost încetarea emisiei a TVR Info şi TVR Cultural, misiunea ultimului post fiind preluată de TVR 2 (care se va redenumi TVR 2 Cultural) şi de TVR 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel