Decizie CONTROVERSATĂ. Japonia va deversa în mare apa radioactivă de la Fukushima Daiichi

Japonia a anunțat că va deversa în mare apa radioactivă de la fosta centrală nucleară Fukushima Daiichi.

 

Guvernul japonez a luat o decizie controversată care provoacă îngrijorare în rândul pescarilor și fermierilor japonezi. Apa radioactivă de la fosta centrală nucleară Fukushima Daiichi va fi deversată în mare, transmite Agerpres, citând AFP.

În prezent stocate în 1.000 de cisterne la locul centralei Fukushima Daiichi, cele 1 milion de metri cubi de apă contaminată provine din ploi, din pânze subterane şi din injecţiile necesare pentru răcirea miezurilor reactoarelor nucleare intrate în fuziune după tsunamiul din 11 martie 2011. Apa a fost filtrată de mai multe ori pentru a scăpa de majoritatea substanţelor radioactive (radionucleide), dar nu şi de tritiu, care nu poate fi eliminat folosind tehnologiile actuale.

Decizia este extrem de contestată mai ales de pescarii şi fermierii japonezi, care se tem că imaginea produselor lor în rândul consumatorilor va avea şi mai mult de suferit. Soluția ar urma să fie validată de executiv până la 31 octombrie, dar operaţiunea în sine nu ar putea începe înainte de 2022, potrivit mai multor media japoneze, întrucât o mare parte a apei stocate trebuie să fie refiltrată pentru a evacua alte elemente radioactive.




Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel