De ce a fost Mugur Isărescu săltat de Miliție

Guvernatorul Băncii Naționale a României, Mugur Isărescu, a fost în tinerețe un rebel, în special în studenție, după cum el însuși a afirmat într-o ediție a binecunoscutei emisiuni realizată de Eugenia Vodă, "Profesioniștii".

Mugur Isărescu, bancherul serios de astăzi, care se află de mai bine de două decenii la conducerea Băncii Naţionale a României, înainte de 1989 a fost „săltat” de Miliție, pentru un motiv care, astăzi, ar stârni glume în rândul tinerilor.

Într-o ediție din 2001 a emisiunii "Profesioniștii", realizată de Eugenia Vodă, Mugur Isărescu a povestit despre viața sa,  despre parcursul carierei sale, despre ce decizii importante a luat decând se află în fruntea BNR, dar și despre tinerețea sa: „În studenţie eram destul de rebel, aveam plete. Odată am fost săltat de pe bulevard de Miliţie. Mergeam la un cinematograf, urma să mă întâlnesc chiar cu viitoarea mea soție, şi am fost împins cu forță de nişte miliţieni îmbrăcați în civili într-un gang. Mi-au cerut buletinul şi mi-au spus să nu fac niciun fel de gest și să-i urmez. M-au urcat într-o dubă în care mai erau câţiva pletoşi şi m-au dus la secţie”, a povestit Isărescu, potrivit adevarul.ro.

Vezi aici interviul acordat Eugeniei Vodă în 2001

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel