Cum un singur pahar de whisky te poate duce la închisoare - caz real. Ioan Durnescu: A pierdut tot. Acum este la Jilava

Foto:  Alexandr Podvalny - Pexels
Foto: Alexandr Podvalny - Pexels

Prof. univ. dr. Ioan Durnescu a transmis un mesaj din partea unei persoane care a plătit scump pentru o greşeală pe care mulţi oameni o fac. 

"C. era un prosper om de afaceri. Intr-o zi, pe la ora 16.00, s-a intalnit cu un partener de afaceri sa semneze un contract foarte avantajos pentru el. Asa cum se obisnuieste, au ciocnit si un pahar de whisky. Nu mai mult de 50 ml.

Dupa vreo doua ore, a plecat fericit spre casa. Dupa cativa kilometri, o masina de pe contrasens i-a sarit in fata, iar deznodamantul a fost tragic: soferul celeilalte masini a decedat. A urmat, cum va imaginati, SMURD, politie etc. etc.

Politia a stabilit ca soferul celeilalte masini este vinovat pentru producerea accidentului, insa, asa cum cere legea, i-a cerut si lui C. sa sufle in alocooltest. Avea 0,02 mg/l alcool in aerul expirat. In mod normal, aceasta concentratie ar fi fost o contraventie. In conditiile producerii acestui accident absurd, aceasta concentratie a insemnat dosar penal, judecata timp de peste 2 ani, pierderea firmei si o pedeapsa cu inchisoarea de 3 ani.

Acum C. este detinut la Penitenitenciarul Jilava si tocmai a finalizat programul BriSaR de prevenire a infractiunilor rutiere. Atat m-a rugat sa va spun...", a povestit prof. univ. dr. Ioan Durnescu într-un mesaj publicat pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel