Chef Radu Darie, bucătarul emisiunii Super Neatza cu Răzvan și Dani, a preparat cea mai simplă și cea mai apreciată pizza italiană și anume: pizza Margherita dar și foccacia.
aluat de pizza
mozzarella gourmet
sos de roșii
frunze de busuioc
ulei de măsline
salam picant, italienesc
șuncă porchetta
sos pesto
fulgi de migdale
Chef Radu Darie a preparat cea mai simplă și cea mai apreciată pizza italiană și anume: pizza Margherita. Este o pizza ce se compune, pe lângă nelipsitul aluat, din sos de roșii, mozzarella și frunze de busuioc. Aluatul se întinde aplatizându-l cu mâinile de la mijloc către margini, astfel încât aerul să iasă din partea de mijloc și să rămână în margini. Marginile aluatului se vor dezvolta și vor deveni crocante în timpul coacerii. Partea din mijloc va fi unsă din belșug cu sos de roșii, iar peste acesta se vor răsfăța bucăți mari de mozzarella Gourmet și frunze de busuioc.
Pizza Margerita se coace la 250 de grade Celsius, pentru 7-8 minute. Pornind de la această rețetă simplă de pizza, Radu a jonglat cu ingredientele și a mai adăugat la următoarea pizza și felii subțiri dintr-un salam italienesc, picant.
Pentru această rețetă, Radu a tăiat transversal, în două părți, o lipie de casă, preparată tot din aluat de pizza și coaptă la tigaie. Partea de jos se unge cu sos de roșii, se adaugă mozzarella, felii de șuncă porchetta, sos pesto și parmezan. Se acoperă cu a doua parte de lipie și se coace tot pentru 7-8 minute, la 250 de grade Celsius.
Foarte gustoasă iese această focaccia, cu interior cremos de la mozzarella topită și sosurile adăugate, iar crusta foarte crocantă.
VEZI ȘI: Rețetă simplă și economică. Plăcinte suculente cu umplutură de carne tocată
Rețetă simplă de plăcinte suculente și coapte în două etape, conform retete-usoare.ro.
Pentru aluat:
– 500 g de făină;
– 1 linguriță de sare;
– 250 ml de apă clocotită;
– 1-2 linguri de ulei vegetal de floarea-soarelui;
Pentru umplutură:
– 800 g de carne tocată (la alegere);
– jumătate de linguriță de sare;
– jumătate de linguriță de piper negru măcinat;
– verdeață (cozi de ceapă verde și pătrunjel);
– 30 ml de apă;
– 30+30 g de unt;
Pentru sos:
– câteva crenguțe de mărar;
– 2 linguri de smântână fermentată;
– 2 căței de usturoi.
1. Pregătiți aluatul: amestecați făina cernută și sarea într-un bol adânc. Adăugați apa și frământați un aluat solid. Apoi adăugați uleiul și mai frământați-l timp de câteva minute, până când se va înmuia. Trebuie să obțineți un aluat omogen, fin și nelipicios.
2. Înfășurați bila de aluat într-o folie alimentară și lăsați-o să se odihnească timp de 15-20 de minute la temperatura camerei.
3. Pregătiți umplutura: puneți carnea tocată într-un bol adânc. Adăugați apa, sarea, piperul negru, cozile de ceapă verde și pătrunjelul tocat mărunt și amestecați totul cu o lingură.
4. Despachetați aluatul și divizați-l în cinci bucăți egale, modelându-le sub formă de bile.
5. Lucrând pe masa curată, luați o bilă de aluat și întindeți-o cu sucitorul în formă de turtiță rotundă, adăugați două linguri de umplutură în centrul acesteia și adunați marginile turtiței spre centru, acoperind complet umplutura. Lipiți-le foarte bine.
6. Întoarceți bila obținută cu „cusătura” în jos și aplatizați-o un pic cu degetele sau cu sucitorul. Modelați astfel toate plăcintele și amplasați-le pe un tocător.
7. Încingeți o tigaie cu 30 g de unt, adăugați câte o plăcintă și prăjiți-o timp de 5-7 minute pe fiecare parte la foc mic, până când se va rumeni.
8. Transferați plăcintele pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, divizați 30 g de unt în 5 cubulețe și adăugați câte unul pe fiecare plăcintă. Dați tava la cuptorul preîncălzit până la 180°C, astfel încât plăcintele să continue să se coacă timp de 10-15 minute.
9. Pregătiți sosul: încorporați smântâna cu mărarul tocat mărunt și cățeii zdrobiți de usturoi.
10. Scoateți plăcintele pe un platou și serviți-le cu sosul obținut!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu