CSM,în fierbere. Lipsa cvorumului amână din nou alegerea vicepreședintelui

pivniceru
pivniceru

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii care era convocat pentru joi, în vederea alegerii vicepreședintelui ar putea fi din nou amânat. Ministrul Justiției, Mona Pivniceru, se află la Bruxelles, iar cvorumul ședinței nu poate fi asigurat. Miercuri seara, Alina Ghica a renunțat la candidatura vicepreședinției, singurul candidat fiind Cristi Danileț a cărei revocare din CSM este cerută de tot mai multe judecătorii.

Surse din interiorul Consiliului au declarat pentru Mediafax, că şi această şedinţă va fi amânată, tot din lipsă de cvorum, deoarece ministrul Justiţiei, Mona Pivniceru, se va afla joi la Bruxelles, pentru discuţii cu oficiali ai Comisiei Europene, în marja Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV) impus justiţiei române de către CE.

Pe ordinea de zi a şedinţei de joi, 17 ianuarie, figurează şi un punct de vedere al Direcţiei Legislaţiei prin care este respinsă o solicitare a Uniunii Naţionale a Judecătorilor din România (UNJR) referitoare la suspiciunile de vot privind alegerea preşedintelui forului.

 Şedinţa Plenului CSM ar putea avea loc, astfel, săptămâna viitoare. Şedinţa Plenului CSM din 9 ianuarie, care avea pe ordinea de zi tot alegerea vicepreşedintelui CSM, a fost amânată, de asemenea, din lipsă de cvorum.

 Pentru funcţia de vicepreşedinte al CSM a mai rămas doar candidatura lui Cristi Danileț, fostul preşedinte al Consiliului, Alina Ghjica, retrăgându-și candidatura, miercuri seara. De altfel cei doi judecători ai CSM sunt cotestați de tot mai multe judecătorii care cer revocarea acestora.

Alegerea vicepreşedintelui CSM era primul punct pe ordinea de zi. Al doilea punct pe ordinea de zi ar fi o cerere a Uniunii Naţionale a Judecătorilor din România (UNJR) referitoare la suspiciuni privind votul din 4 ianuarie când a fost aleasă preşedinta CSM Oana Schmidt Hăineală, solicitare considerată inandmisibilă de către Direcţia Legislaţie a Consiliului. Plenul CSM se va pronunţa asupra soluţiei privind sesizarea UNJR.

Despre problema ridicată de Traian Băsescu în CSM din 4 ianuarie, unde președintele a cerut un punct de vedere din partea Consiliului referitor la cine face propunerea pentru Procurorul General și șeful DNA, nici nu se mai aduce aminte.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel