Victor Ciutacu, redactor sef al cotidianului Jurnalul national, este audiat in cadrul sedintei comisiei parlamentare de ancheta pentru verificarea sumelor cheltuite de Ministerul Turismului pentru actiuni de promovare a turismului si a imaginii Romaniei
Jurnaliştii Victor Ciutacu şi Robert Veress au fost interceptaţi de DIICOT pentru presiuni puse asupra justiţiei în cazul Boldea. Procurorii nu au trimis însă nicio notificare că telefoanele le vor fi ascultate, însă, neoficial, cei doi sunt sunt acuzaţi de presiuni în acest caz. În rechizitoriul trimis de DIICOT la Înalta curte de Casaţie şi Justiţie atât numele lui Ciutacu cât şi a lui Veress apare explicit. Sunt ataşate o serie de sms-uri şi transcripturi pe care cei doi jurnalişti le-au avut cu oamenii implicaţi în acest caz şi sunt acuzaţi indirect că au încercat să pună presiune asupra justiţiei prin articolele publicate în ziar. Ciutacu a făcut sesizare la DIICOT, dar nu a primit niciun răspuns."Pasajul din rechizitoriu referitor la mine, la Jurnalul Naţional şi redactorul-şef Victor Ciutacu, este destul de amplu. Remarc că numele meu a fost trecut cu iniţiale – iniţialele numelui şi ale celor două prenume, ceea ce înseamnă că s-au făcut cercetări mai ample în ceea ce mă priveşte. Nu am cunoştinţă să se fi sunat în redacţie şi să se fi cerut numele din buletin. Presupun că s-a lucrat pe alte căi. În schimb, numele lui Victor Ciutacu a fost trecut în clar", scrie Veress în Jurnalul Naţional.
Tot scandalul a plecat de la un comentariu postat pe ediţia online a ziarului de un user cu numele Alexandru: „Mai Veress, inainte de a infiera proletar pe unii si pe altii citeste rechizitoriul lui Boldea si minuneaza-te cat de destept esti din moment ce te-a interceptat DIICOT-ul vorbind cu infractorii si facand presiuni prin articolele tale asupra procurorilor. Specii ca tine si seful tau (care si-a dat acordul pentru publicarea materialului) sunt oricum inferioare delfinilor, casalotilor, balenelor samd. Ipocrit specimen, zau asa.”
La scurt timp cei doi jurnalişti au intrat în posesia rechizitoriului pentru a verifica dacă apar în cercetarea procurorilor. "Am intrat în posesia rechizitoriului de 371 de pagini şi am găsit, în el, interceptări ale unor convorbiri telefonice şi mesaje sms pe care le-am purtat / trimis / recepţionat în lunile septembrie şi octombrie 2011, cu / către / de la cetăţeanul Bogdan Boza, în prezent judecat în stare de arest, în Dosarul Boldea"
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News