EXCLUSIV  Chirieac: Un general american spunea că Rusia vrea să invadeze România. Vâlcu: Când singurul tău instrument e ciocanul, toate obiectele ţi se par cuie. Glumă TARE

Foto Pexels
Foto Pexels

Jurnalistul Val Vâlcu a adus aminte de un proverb în contextul tensiunilor dintre Ucraina şi Rusia, conflict în care intervine şi NATO, dar a făcut şi o glumă despre lucrarea de doctorat a premierului Ciucă. Totul după ce Bogdan Chirieac şi Val Vâlcu au dezbătut incapacitatea SUA de a înţelege tradiţiile şi valorile etnice din anumite ţări.

"Cred că Rusia capătă pretext pentru invadarea Ucrainei. Cred că sunt iar mari greşeli de apreciere a situaţiei. Eu nu cred că armata ucraineană va lupta. Văd că ţara e puternic înarmată cu armament modern de ţările occidentale, dar mi-e teamă că tot acel armament va cădea în mâna ruşilor. Sunt tot felul de scenarii posibile pe care le fac occidentalii, l-am văzut şi pe Ben Hodge, fost general american, care face o schemă de invadare a României de către Rusia prin poarta Focşanilor şi de acolo prin Bucureşti către sudul Europei. Îngheaţă mintea, e aberant. Unii generali sunt pe câmpii. Ce treabă are Rusia cu o ţară NATO, cum e România? Ei sunt în ciorba lor acolo. Ucraina, ca să intre în NATO şi UE are nevoie de decenii de reforme pentru a fi compatibilă. Invazia militară nu este scuzabilă sub nicio formă. Eu cred că Putin, în orgoliul său nemărginit, vrea să dovedească că el nu glumeşte. Şi dacă a spus că va intra în Ucraina, o va face. Nu e nicio negociere, nimic. În estul Ucrainei sunt mulţi etnici ruşi, deci acolo venirea Rusiei e aşteptată cumva de o bună parte a populaţiei. E o chestiune care nu e luată suficient în considerare, mai ales la Washington, aceste chestiuni culturale, etnice. S-a văzut şi în fosta Iugoslavie că acest lucru poate avea consecinţe nefaste în final", a declarat Bogdan Chirieac la Deferiţi mass-media. 

"Eu cunosc foarte bine această incapabilitate a Americii de a aprecia importanţa tradiţiilor, religiei, în ţările cu tradiţii milenare. Washingtonul nu are această capabilitatea tocmai pentru că este o ţară de tip melting pot, care s-a format în mod spectaculos din mai multe culturi, rase, oameni de diverse religii, minorităţile au drepturile lor garantate acolo, şi s-a pus mai puţin accent, după cum era şi normal, pe entităţile care se ordonează după tradiţii, istorie, după rănile istoriei. Asta e o problemă pentru SUA. Să rezolvi tu aşa, cu linia Nămoloasa-Focşani, e o batjocură. Miza geopolitică e mare", a intervenit Cozmin Guşă. 

Vâlcu, glumă tare cu doctoratul lui Ciucă

"Dacă singurul tău instrument e un ciocan, toate obiectele ţi se vor părea cuie. E un proverb vechi foarte bun. În general, militarii fac hărţi. Unde ne apărăm, unde e reduta, etc. Poate s-ar rezolva dacă v-ar face un doctorat generalul acela şi s-ar rezolva toate scenariile astea", a punctat Val Vâlcu. 

"Cum stătea Ciucă liniştit acum şi spunea că el ştia că Val Vâlcu e băiat bun şi că nu va spune nimic despre plagiat...Eh, nu a fost aşa!", a replicat Guşă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel