Chestiune înfiorătoare legată de Legea vânătorii. Nimeni nu a sesizat acest aspect

Anca Murgoci / 15 dec 2015 / 20:47 Salveaza PDF Comentarii

Chestiune atroce legată de Legea vânătorii, un aspect pe care nimeni nu l-a sesizat.

Legea vântătorii și protecţiei fondului cinegetic vine cu un detaliu important pe care nu l-a sesizat nimeni. Practic, ciobanii sunt obligați să-și omoare câinii pentru că nu le-a fost dat un termen astfel încât acele patrupede să moară de bătrânețe, informează DC News. Este inuman să pui ciobanul să-și omoare câinele credincios care ani de-a rândul și-a făcut datoria.

Oierii au ieșit în stradă

Mii de crescătorii de oi au protestat la Parlament față de Legea vântătorii și protecţiei fondului cinegetic recent adoptată de parlamentari care stabilește numărul exact de câini pe care îl pot avea la stână, în funcție de forma de relief unde merg cu turmele la păscut.

Ciobanii sunt nemulțumiți și că noua lege le interzice să iasă la pășune între lunile decembrie și aprilie, ceea ce, spun ei, le-ar aduce pagube însemnate. Oierii au încheiat marți seara protestul din fața Palatului Parlamentului, după semnarea unui protocol între Comisia de Agricultură din Camera Deputaților, Ministerele Agriculturii și Mediului și Federația Agrostar, protocol care parafează modificarea unor articole din Legea Vânătorii.

VEZI ȘI: Legea vânătorii, dublu atac la patrimoniul național. Lovitură uriașă pentru România-exclusiv

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.22