Cel mai bun supliment alimentar pentru prevenția bolilor de inimă. Cu ce procent se reduce riscul de deces

Foto: pixabay.com
Foto: pixabay.com

Bolile de inimă sunt principala cauză de deces pentru bărbați și femei în Statele Unite, aproximativ 659.000 de oameni murind în fiecare an.

Cei care prezintă cel mai mare risc de boli de inimă au probleme de sănătate care vin la pachet, cum ar fi hipertensiunea arterială, colesterolul crescut, diabetul și obezitatea.

Obiceiurile nesănătoase precum fumatul, consumul excesiv de alcool, dieta proastă și lipsa exercițiilor fizice pot duce, de asemenea, la potențiale boli de inimă.

Pentru cei expuși riscului, există modalități de a reduce potențialul de risc, cum ar fi schimbarea obiceiurilor alimentare și verificarea și gestionarea constantă a condițiilor de bază.

Medicamentele și suplimentele pot acționa, de asemenea, ca ajutoare utile. De fapt, un studiu a arătat că suplimentele cu extract de cacao sunt o modalitate de a reduce riscul de deces prin boli cardiovasculare.

Ce beneficii a adus extractul de cacao, în cadrul studiului?

Un studiu realizat de The American Journal of Clinical Nutrition a examinat dacă suplimentarea cu extract de cacao scade bolile cardiovasculare totale (boli cardiovasculare- BCV) în rândul adulților în vârstă.

Cercetătorii au inclus în studiu 12.666 de femei în vârstă de 65 de ani sau mai mult și 8.776 de bărbați de 60 de ani sau mai mult, dintre care nimeni nu avea boli cardiovasculare majore sau cancer diagnosticat recent.

Experimentul a folosit un test factorial dublu-orb, doi câte doi. Suplimentele cu extract de cacao au fost administrate la întâmplare, la fel ca multivitaminele pentru placebo - o pastilă inofensivă prescrisă pentru beneficiul psihologic al pacientului, mai degrabă decât pentru orice efect fiziologic - din iunie 2015 până în decembrie 2020.

După 3,6 ani, s-a stabilit că suplimentele cu extract de cacao au redus cu 27% decesul cardiovascular la adulții în vârstă. S-a determinat, de asemenea, că potențialele reduceri ale evenimentelor cardiovasculare totale au fost susținute în analiza per-protocol - o interpretare a rezultatelor studiilor clinice randomizate care elimină datele de la pacienții care nu au respectat protocolul.

Extractul de cacao provine din boabele de cacao, pe care o găsiți de obicei în ciocolată. Potrivit Institutului Național al Cancerului, extractul vine cu beneficii potențiale, cum ar fi antiinflamatoare, protecție cardiovasculară, neuroprotecție, activități de îmbunătățire a cogniției și chimiopreventive și vasodilatație - lărgirea vaselor de sânge ca urmare a relaxării pereților musculari ai vasului de sânge. .

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel