Ce prevede modificarea Codului Rutier pe care nu a votat-o nimeni

Tudor Ciuhodaru a propus o modificare a Codului Rutier care nu a fost votată de niciun deputat, inițiativa fiind respinsă cu 324 de voturi.

"Fapta persoanei care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge, care se află sub influenţa unor substanţe ori produse steupefiante sau fără permis de a conduce pe drumurile publice un autovehicul sau tramvai, soldată cu producerea unui accident de circulaţie din vina sa, din care a rezultat decesul sau vătămarea corporală gravă a unei persoane, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 15 la 25 de ani şi interzicerea unor drepturi", se arată în textul inițiativei, potrivit capital.ro.

Propunerea a fost repsinsă de Camera Deputaţilor. Nu mai puţin de 324 de deputaţi au votat în favoarea respingerii acestei modificări.

Tudor Ciuhodaru şi-a motivat iniţiativa de modificare a Codului Rutier argumentând că "a te urca la volan în stare de ebrietate, aflat sub efectul substanţelor stupefiante sau fără permis urmat de producerea unui eveniment rutier soldat cu victime, echivalează cu săvârşirea infracţiunii de omor cu premeditare, motiv pentru care propunem ca pedeapsa în astfel de cazuri să fie similară acestei infracţiuni".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel