Din culisele Convenției PDL: Plângăciosul, poșetele, colțul presei și luptătorul Moroșanu

Convenția PDL a strâns aproape 5000 membri de partid care au umplut Romexpo. Convenția s-a desfășurat în liniște și s-a terminat cu muzică populară, scandal, lacrimi de iubire și acuzații de fraudă. În final au rămas doar jurnaliștii și muncitorii care demontau scena.

Convenția PDL a început cu un protest al USL.  Mihai Sturzu a apărut în mod neașteptat , în jurul orei 9:00. Social-democratul a început să împartă fluturași de hârtie celor care se pregăteau să intre în complex, iar susținătorii democrat-liberali l-au apostrofat.

Mihai Sturzu și-a făcut apariția la Convenția PDL, pe fundal sonor de “I Love you Băse“.

Sala s-a umplut încet, încet pe măsură ce pedeliștii își făceau apariția. Doamnele și domnișioarele au fost cele care au atras atenția. Mai bine zis, accesoriile lor. Poșete de mii de euro se plimbau de colo-colo. Un fel de paradă de modă haoitcă, fără scenă și fără manechine.

 

De nicăieri, parcă, la un moment dat, și-a făcut apariția ”Moartea din Carpați”. Cătălin Moroșanu, îmbrăcat la costum și cu un fular portocaliu la gât, a făcut poză cu oamenii prezenți la eveniment și s-a îndreptat spre restaurantul din Romexpo.

  Și dacă tot vorbim de restaurant. Prețul mâncării la Convenția PDL a fost destul de mare. Delegații PDL au dat iama la bufetul din complexul Romexpo, imediat după ce președintele Traian Băsescu și-a terminat discursul. La bufetul complexului Romexpo o porție de cartofi prăjiți a costat cinci lei, una de orez- 6 lei, cârnații și fasolea- 8 lei, sarmalele au costat 12 lei.

Timpul a trecut și a sosit momentul mult așteptat: aflarea rezultatelor. Zvonul că alegerile au fost fraudate s-a răspândit rapid prin sală, iar anunțul că s-a depus contestație a fost întâmpinat de huiduieli. Vestea că Blaga a câștigat președinția partidului a ridicat sala în aer, iar o femeie a strigat din toate puterile ”Habemus Blaga”. Din fericire, nimic nu a luat foc și nici fum nu a iesit. Au ieșit, totuși, lacrimi de iubire pentru ”buldog”. Un bărbat aflat lâgă scenă nu s-a mai putut abține și a început să plângă de fericire. Imaginea amintește de coreeni care plâng pe jos când apare Kim Jong Un. Emoționatul nu s-a tăvălit pe jos, dar s-a așezat pe scaun, copleșit de emoție.

Mulțimea a început să strige ”Rușine” către tabăra Elena Udrea. Din toți cei aflați pe scneă, Toader Paleologul era singurul cu zâmbet pe față și striga împreună cu sala ”Rușine”, dar arătând cu degetul spre tabăra lui Blaga. Apoi s-a întors spre ei și le-a spus ”Ați furat, ce să mai!”. Vocea nu i s-a auzit, dar s-a putut citi pe buze. Apoi a urmat un schimb de replici între el și Raluca Turcan. După câteva secunde în discuție a intrat și Gheorghe Flutur, vizbil iritat de afirmația lui Paleologu.

[caption id="attachment_298039" align="aligncenter" width="640"] momentul în care Paleologu vorbea cu Raluca Turcan[/caption]

Au trecut deja 11 ore de la startul convenției. Oamenii au început să plece și în doar câteva minute în Romexpo au mai rămas jurnaliștii care trăgeau concluziile unei zile pline și muncitorii care demontau scena.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel