Atac fără precedent la adresa maghiarilor: "V-aș gaza pe toți în lagăre"

Olimpia Satu Mare
Olimpia Satu Mare

Un fotbalist român a lansat un atac incredibil la adresa ungurilor, iar Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării a fost somat să intervină.

[caption id="attachment_304526" align="alignleft" width="276"] foto: gsp.ro[/caption]

Jucătorul echipei de fotbal Olimpia Satu Mare, Dan Gavrilescu, a şocat cu o declaraţie de pe pagina personală de Facebook. Potrivit gsp.ro, Gavrilescu a scris: "V-aş gaza pe toţi şi v-aş pune în lagăre".

După această declaraţie, deputatul UDMR Gabor Kereskenyi a făcut o plângere la CNCD: "În municipiul Satu Mare, unul din sportivii clubului de fotbal finanţat de Consiliul Local, a publicat pe pagina de Facebook a Primăriei mai multe comentarii antimaghiare jignitoare şi care instiga la ură împotriva populaţiei de etnie maghiară.

Consider că în anul 2013, este inadmisibil chiar şi pentru un cetăţean de rând să publice pe diverse reţele de socializare comentarii jignitoare la adresa vreunei etnii. În acest caz este vorba despre un sportiv care îşi primeşte salariul din impozitul plătit şi de acei contribuabili pe care el nu îi prea place. Este foarte important să luam atitudine în faţa manifestărilor de acest gen, şi se pare că ne aflam la un nou răsărit al acestor retorici ultranaţionaliste. Constat că odată cu trecerea alegerilor electorale, unii încearcă prin astfel de manifestări să menţină aceeaşi atmosferă tensionată".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel