Ancheta privind elaborarea OUG 13 nu s-a terminat. Răspuns oficial

Procurorul general Augustin Lazăr a declarat marți dimineață că ancheta privind OUG 13 va fi continuată de Ministerul Public în ceea ce privește "strict aspectele penale, care țin de competența ministerului". ”Procurorul este obligat să afle adevărul.”

Declarația a fost făcută înaintea ședinței Consiliului Superior al Magistraturii. "Ministerul Public în niciun caz nu va face evaluarea oportunității", a precizat Augustin Lazăr, adăugând că "în cadrul secției penale va continua această anchetă". 

"Așteptăm în continuare motivarea CCR, desigur că ea este obligatorie pentru toți și, raportat la motive, noi vom continua ancheta. Fără îndoială că Ministerul Public este sesizat cu aspectele penale ale problemelor, cu fapte penale concrete și cu persoane concrete. Prin urmare, Ministerul Public în niciun caz nu va face evaluări ale legalității, ale oportunității unei alte puteri, ci strict ne cantonăm la aspecte penale care țin de competența Ministerului Public", a precizat procurorul general.

Curtea Constituțională a admis luni că a existat un conflict juridic de natură constituțională între Ministerul Public și Guvern pe tema anchetei privind OUG 13, după ce procurorii au deschis o anchetă cu privire la elaborarea proiectului de OUG de modificare a Codurilor penale.

Sesizarea preşedintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu,  a fost trimisă Curţii la 8 februarie. Părţile au avut termen să transmită punctele de vedere până la 16 februarie.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel