Ungaria naționalizează giganții din domeniul utilităților. Planul lui Orban

Guvernul din Ungaria negociază răscumpărarea a șase-șapte companii de utilități privatizate în trecut de statul ungar. Negocierile de naționalizare fac parte dintr-o strategie a guvernului de a reduce tarifele a declarat premierul Viktor Orban. 

Preluarea furnizorilor de utilităţi ar putea avea loc în maximum doi ani, a spus Viktor Orban într-un interviu acordat postului public de radio, potrivit zf.ro. El a adăugat că se gândeşte de mult timp la trecerea acestor companii sub controlul statului. 

Până în prezent, au fost adoptat alte măsuri similare. Premierul a menţionat cumpărarea furnizorului de servicii de apă și canal din Pecs, precum și negocierile pentru compania Fogaz, care aprovizionează cu gaze naturale capitala. 

Printre marii operatori din sectorul de utilităţi din Ungaria se află E.ON şi RWE - Gemania, EDF şi GDF Suez - Franţa, precum şi ENI - Italia. Autorităţile au redus în ianuarie cu 10% preţurile la serviciile de utilităţi pentru populaţie.  Guvernul a ajuns la concluzia că preţurile pot fi scăzute cu 20-30% dacă profiturile furnizorilor de servicii sunt reduse sau eliminate.

"În timpul negocierilor vom monitoriza companiile şi vom decide cum vom proceda. (...) Am fost nevoit să duc negocieri brutale cu companiile străine pentru scăderea preţurilor la utilităţi", a afirmat premierul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel