Farsa zilei: CEDO obligă România să renunțe la Dragobete

Decizie istorică astăzi la CEDO în cauza Rozmarin I. și alții vs România, scrie un site care se ține de glume - Cotidian Zilnic. Știrea care i-a speriat pe cititori a fost următoarea: Curtea Europeană a Drepturilor Omului a luat o hotărâre prin care obligă România să includă iubirea homosexuală sau de orice orientare în sărbătorile anuale ale dragostei, Curtea considerind că numai „sărbătoarea Occidentală Valentine’s Day îndeplinește standardele actuale de toleranță și multiculturalism”. Din fericire, totul a fost o glumă.

Decizia vine în urma contestației înaintată de mai multe persoane ce s-au simțit lezate de faptul că statul Român nu a recunoscut oficial ziua internațională a Sf. Valentin. Aceștia au arătat în cererile formulare în fața instanței că „sărbătoarea Dragobetelor are un caracter mistic-conservator, heterosexual, fiind o sărăbătoare discriminatorie re-popularizată de tineri tradiționaliști care nu doreau să își scoată iubitele la restaurant conform tradiției occidentale în data de 14 februarie, Valentine's Day."

Curtea a impus o perioadă de implementare de 15 zile în care autoritățile române trebuie să aprobe acte normative care prevăd sancționarea manifestațiilor publice de Dragobete.

Amendă dacă vă îmbrăcați în straie populare de Dragobete

Cătălin Hârcionosu, secretar de stat în Ministerul de Interne, a declarat pentru Cotidian Zilnic că Ministerul ia în considerare redactarea unei propuneri de Hotărâre de Guvern care să amendeze cu sume de la 400 – 800 de lei portul de straie populare de Dragobete, precum și orice manifestări publice specifice în ziua de 24 februarie. Conform aceleiași surse, straiele populare, decorațiunile și orice obiecte specifice hand-made neincripționate cu simbolurile universale ale iubirii aprobate de Comisia Europeană ar putea face obiectul confiscării, scrie Cotidianzilnic.ro.

Internauții au reacționat imediat pe pagina de Facebook spunând că este o glumă foarte proastă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel