Arsenie Boca şi "cuvintele interzise": Fereşte-te să pronunţi aceste vorbe blestemate!

Unul dintre cei mai mari duhovnici romani, parintele Arsenie Boca a lasat o multime de invataturi pentru romani care au fost publicate ori in diverse carti, ori lasate altor preoti pentru a fi date mai departe spre invatatura.

În cartea „Învățături ale părintelui Arsenie Boca”, tiparită cu binecuvantarea Preasfințitului Părinte Gurie, Episcopul Devei și Hunedoara, sunt scrise câteva învățături care dau răspunsuri la multe dintre întrebările oamenilor.

„Cuvântul „nebun” este un cuvânt interzis. Cine zice fratelui său „nebunule” se pedepsește cu matca focului. De ce? Fiindcă și numai simpla alunecare a acestui cuvant n obrazul unui om este în stare a-i desfigureze fizionomia minții.

Cuvintele interzise orientează greșit sau dezorientează. Deci, trebuie să fii mai presus de cuvintele oamenilor: să nu te atingă nici lauda, nici ocara din ele. Cuvintele sunt ființe vii, capabile să facă treaba la care au fost trimise. Și fiindcă sunt ființe vii, viață din viață, pe cel care le-a creat ele-l însoțesc până la judecata de apoi, ca niște copii ai lui, cu toate consecințele lor. Mărturisirea lor cu pocăința mai poate schimba situația. Taina pocăinței este o judecată milostivă. Aici, ce oprește aceasta nu mai ajunge la cealaltă. „Zece porunci are înțelepciunea: de 10 ori să taci și o dată să vorbești și atunci puțin”.

Citește și: Biserica Ortodoxă sărbătorește, joi, o sfântă. Multe femei îi poartă numele

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel