Adrian Năstase, predicție după ce Victor Ponta a fost pus sub urmărire penală de DNA

Fostul premier și ministru de Externe Adrian Năstase afirmă că dispunerea începerii urmăririi penale față de premierul Victor Ponta de către procurorii DNA nu va rămâne fără efecte.   

Adrian Năstase notează, într-o postare pe blogul personal, că ziua de ieri, în care s-a încheiat cursul despre „diplomația vizibilă" și cea „invizibila", organizat de Fundația Titulescu, a coincis cu ziua în care "premierului României i se deschidea un dosar penal și i se cerea demisia".

Potrivit fostului premier, această situație nu va rămâne fără urmări.

"Va urma o perioada in care imaginea externa a tarii va avea de suferit iar in apele tulburi vor pescui din nou aparatorii «valorilor si principiilor». Va veni apoi perioada de „strangere a cioburilor" si de lamentatii nesfarsite. Ca sa-l citez pe Nicolae Titulescu, «suntem fauritorii propriului nostru destin»", a scris Adrian Năstase.

C.P. Tăriceanu: Klaus Iohannis să-i acorde prezumția de nevinovăție lui Victor Ponta

DNA a anunțat vineri că procurorii au dispus începerea urmăririi penale față de premierul Victor Ponta, la data faptelor avocat, pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală în formă continuată și spălarea banilor în dosarul de corupție de la companiile energetice Turceni și Rovinari privind încheierea unor contracte de asistență juridică.

În aceeași cauză, procurorii au constatat că se impune continuarea urmăririi penale față de Victor Ponta și sub aspectul săvârșirii a trei infracțiuni de conflict de interese, dintre care una în formă continuată, fapte aflate în legătură cu funcția sa de prim-ministru.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel