Vezi bilanțul militarilor români morți sau răniți în Afganistan

Potrivit unui bilanț al victimelor în cei  11 ani de prezență în  teatrele de operațiuni din Afganistan, România a pierdut 24 de militari, iar numărul rănițior se ridică la peste o sută.

România a mai înregistrat încă două victime în Afganistan, după ce, în cursul zilei de duminică, o patrulă mixtă, româno-americană, a intrat în raza unei bombe artizanale a forțelor talibane. Bilanțul participării României în Afganistan este tragic, 24 de morți și peste 110 de răniți până în prezent.

România avea la sfârșitul anului 2012 în Afganistan circa  1800 de soldaţi. Cei mai mulţi au misiuni în provincia Zabul, considerată cea mai periculoasă din toată ţara. Aceştia trebuie să asigure securitatea autostrăzii A2, Kabul-Kandahar, atacată în fiecare zi de insurgenţi. De altfel, aici şi-au pierdut viaţa cei mai mulţi soldaţi, căzând victime ale unor explozii de mine sau bombe amplasate în asfaltul autostrăzii.

Anul cu cele mai multe victime în Afganistan a fost 2010, când au murit 6 militari.

 România își va retrage  trupelor operative din Afganistan până la sfârșitul anului   2016. Atunci, linistea şi ordinea publică va fi asigurată în Afganistan de armata şi poliţia locală. Românii şi americanii vor mai rămâne în Afganistan în număr foarte mic şi doar pentru a oferi consiliere.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel